Moció de Suport al Referèndum sobre el 3+2

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS SG, PSC I GE-ICV-EUiA DE SUPORT AL REFERÈNDUM SOBRE EL 3+2

Exposició de motius: l’estudiantat, com a principal afectat per l’aplicació del Decret que instaura el model del 3+2, i no havent tingut resposta les seves demandes dins les institucions educatives universitàries, utilitzarà el referèndum com a eina democràtica per reobrir el debat sobre la qüestió.

Atès que la universitat pública es caracteritza per la seva manca de diàleg entre col·lectius universitaris a l’hora de prendre decisions que n’afecten tota la comunitat.

Atès que en els darrers anys s’han imposat reformes acadèmiques, augments de taxes i d’altres qüestions, evitant el debat polític i ometent la opinió d’una part important del sector educatiu.

Atès que les institucions universitàries no han escoltat les demandes de l’estudiantat i han pres decisions vinculants sense la seva participació real.

 

Atès que l’estudiantat conforma el major gruix de la comunitat educativa i és el principal afectat per la reforma de manera directa.

Atès que actualment ens trobem en un escenari en què es començarà a aplicar el model del 3+2, englobat en el Decreto de Flexibilización del Sistema Universitario Espanyol, que pretén transformar el model universitari i augmentar encara més la dificultat d’accés a l’educació.

Atès que el moviment estudiantil es proposa organitzar un referèndum entre l’alumnat que permetrà saber quin és el posicionament d’aquest respecte el sistema de 3+2.

Atès que el referèndum pretén esdevenir una eina democràtica amb els objectius de generar un debat sa al voltant de la qüestió i que les institucions acatin el mandat ciutadà que s’hi manifesti.

Per tots aquests motius, els grups municipals de SG, PSC i GE-ICV-EUiA, proposen l’adopció dels següents acords:

PrimerManifestar el ple suport i l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a la proposta de realització d’un referèndum sobre el 3+2 entre l’alumnat de les universitats públiques.

SegonInstar el Govern de la Generalitat de Catalunya a obrir un procés participatiu de debat entorn l’aplicació del 3+2 que compti amb la representació estudiantil corresponent.

 

TercerTrametre aquest acord al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i sol·licitar que aquest òrgan el faci arribar als equips de govern de les universitats públiques de la seva competència.

Santa Coloma de Gramenet, 22 de desembre de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s