Moció de Solidaritat amb les Treballadores i Treballadors d’Eulen

 

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS DE SG, GE, PSC I PP DE SOLIDARITAT AMB LES TREBALLADORES I TREBALLADORS D’EULEN

 

Els treballadors i les treballadores d’Eulen en vaga indefinida constaten que:

 

  1. Que l’elèctrica Endesa subcontracta els serveis d’atenció al client. Actualment és Eulen qui té contractats aquests serveis, però a 1 de desembre canvia la concessió a Atento. Segons l’empresa en conseqüència d’aquest canvi de concessió 344 treballadors/es queden acomiadats/ades d’Eulen.
  2. Que les condicions de treball de les treballadores d’Eulen són actualment d’una mena d’esclavitud moderna legalitzada, amb sous baixos de menys de 900 euros, inseguretat i una pressió laboral, tant d’Endesa com de l’empresa subcontractada, amb l’obligació de donar una informació que sovint és parcial o que porta a l’equívoc al client que fa la gestió o demana explicacions. Una situació molt precària que es contradiu amb la necessitat d’un servei d’atenció al client per garantir la seva qualitat.
  3. Que cada nova concessió és una volta de rosca més a les ja degradades condicions de treball. La nova empresa, a les persones que contracti, no té l’obligació de mantenir totes les condicions laborals, amb la qual cosa vivim una situació de degradació progressiva que va en detriment d’un servei fiable i rigorós com el que mereix el consumidor d’un servei essencial com és l’energia.
  4. Que no creiem sigui compatible la presentació de guanys com acaba de fer Endesa amb mantenir aquestes dures condicions de treball per les seves empreses subcontractades o amb el tall de llum a persones amb necessitats socials.

Per tot això, els grups municipals de SG, GE, PSC i PP proposen al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords:

Primer. Manifestar la nostra solidaritat amb els treballadors i les treballadores d’Eulen en vaga indefinida.

Segon.  Adreçar-nos a Endesa, Eulen i Atento per instar aquestes empreses a reunir-se el més aviat possible amb la representació dels treballadors i les treballadores en vaga per garantir una sortida positiva al conflicto.

Tercer. Instar a aquestes empreses a garantir llocs de treball i condicions laborals dignes i estables que permetin el millor servei d’atenció als usuaris/es, més en un servei essencial com l’electricitat.

Quart. Facilitar suport logístic al comitè de vaga per facilitar les seves accions reivindicatives al nostre municipi, fonamentalment en la recollida de fons per a la seva caixa de resistència.

Cinquè. Donar trasllat d’aquests acords al Comitè de Vaga d’Eulen, a la direcció d’Eulen, Endesa i Atento, al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

 

Santa Coloma de Gramenet, 30 de novembre de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s