Moció de Suport als Condemnats pels Fets d’Aturem el Parlament

MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNICIPALS SG I GE-ICV-EUiA DE SUPORT ALS CONDEMNATS PELS FETS D’ATUREM EL PARLAMENT.

El passat 17 de març el Tribunal Suprem va anul·lar l’absolució dels ciutadans que el juny de 2011 van encerclar el Parlament en el marc de la mobilització contra els pressuposts antisocials del govern d’Artur Mas, que havia dictat l’Audiència Nacional espanyola.

Atès que aquesta decisió del Tribunal Suprem contra una sentència exculpatòria implica la condemna a vuit d’aquests ciutadans a 3 anys de presó

Aquesta resolució s’emmarca dins d’una campanya profunda de criminalització dels moviments socials i dissidència política utilitzant el dret penal com punta de llança per limitar l’ús del carrer com espai legítim i democràtic de protesta.

L’acció d’encerclar el Parlament va suposar l’exercici del dret a la protesta davant dels responsables de la crisi, i de denúncia democràtica dels incompliments electorals presos pels governants.

La protesta situava al Parlament al centre de la discussió política intentant evitar que es converteixi en un mer executor dels dictats de la Troika i institucions no triades democràticament.

Per tot això, els grups municipals SOM Gramenet i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA proposen al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet , l’adopció dels següents acords:

PrimerRebutjar la decisió del Tribunal Suprem

SegonDonar suport als condemnats i instar a totes les institucions implicades a evitar l’ingrés a presó de la totalitat d’ells.

TercerDonar trasllat d’aquest acord a les persones implicades i les seves famílies, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Departament de Presidència, al Ministerio de Justicia del Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

 

Santa Coloma de Gramenet, 25 de gener de 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s