Moció en Motiu del 40è Aniversari de la Proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS DE GE-ICV-EUiA, SG I PSC AMB MOTIU DEL 40È ANIVERSARI DE LAS PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA ÀRAB SAHRAUÍ DEMOCRÀTICA.

Atès que el passat 27 de febrer de 2016 es va celebrar el 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol sumar-se a aquest esdeveniment històric tot demostrant un any més el seu més ferm compromís amb el poble sahrauí.

Atès que les pluges torrencials caigudes l’octubre del passat any als campaments de població refugiada sahrauí han afectat més de 90.000 persones, 25.00 d’elles han perdut les seves llars i s’han quedat sense alimentació, tal i com va denunciar l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Atès que diverses investigacions dutes a terme per l’Institut Hegoa de la UPOV-EHU i la Sociedad de Ciencias Aranzadi, amb el suport de Euskal Fonoa,, han aportat noves proves sobre desaparicions forçades i bombardeigs a la població civil sahrauí a mans del govern del Marroc. A més a més, aquestes investigacions estan essent útils en la investigació de la querella per genocidi contra el poble sahrauí i en les demandes de veritat, justícia i reparació.

Atès que els comitès suïssos estan realitzant una recollida de signatures a través d’ internet des del 1 de gener fins al 15 d’agost de 2016, demanant al Consell de Seguretat de l’ONU l’organització d’un referèndum per tal d’exercir el dret a la autodeterminació del poble sahrauí. La crida que es realitza mitjançant www.westernsahara-referendum.org, va dirigida a totes aquelles persones, institucions i entitats de tot el món per tal de donar a conèixer i recolzar aquesta petició.

Per tot això exposat anteriorment, l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet manifesta el següent:

Primer: Refermem el nostre reconeixement al Front Polisari així com manifestem, un cop més, el dret d’autodeterminació que legalment té el poble sahrauí. Tanmateix, demanem al govern d’Espanya que doni l’estatus diplomàtic a la representació del Front Polisari a Espanya, únic i legítim representant del poble sahrauí, reconegut així per l’ONU.

Segon: Instem el govern d’Espanya i la comunitat internacional a què promoguin totes les iniciatives polítiques que calguin per assolir una solució justa i definitiva, mitjançant la celebració d’un referèndum, conforme a les resolucions de Nacions Unides.

Tercer: Instem les autoritats marroquines a què cessin les persecucions contra les persones activistes sahrauís pels drets humans, a què alliberin les persones presoneres polítiques sahrauís i esclareixin el destí de més de 400 persones sahrauís desaparegudes.

Quart: Instem l’Estat espanyol a què assumeixi la seva responsabilitat històrica i treballi activament dintre de la Unió Europea i aprofiti la seva presència al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per tal que la MINURSO vegi ampliat el seu mandat per a la vigilància dels drets humans al Sàhara Occidental.

Cinquè: Ens reafirmem en el nostre compromís de treballar tant als campaments de població refugiada a Tindouf (Algèria), com als territoris il·legalment ocupats pel Marroc com a mostra del suport majoritari de la societat a la legítima lluita del poble sahrauí per la seva llibertat.

Sisè: Agraïm sincerament la col·laboració desinteressada i la generositat dels ciutadans i de les ciutadanes que fan possible projectes de cooperació amb el poble sahrauí, com són les Caravanes Solidàries, les Vacances en Pau, …

Setè: Donar recolzament a la recollida de signatures organitzada pels comitès suïssos, així com fer-ne difusió per l’adhesió de diferents entitats, partits polítics i/o persones a títol individual.

 Santa Coloma de Gramenet, 29 de  febrer de 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s