Crònica del Ple 31.05.16

Crònica del Ple  31.05.16

Els posicionaments, les intervencions més destacades del Grup Municipal GE-ICV-EUiA al Ple Municipal del mes de maig, conformen el relat de la sessió resumit en aquesta crònica.

Ens posicionem en contra quant a aprovar l’aportació per a compensar el lloguer de locals d’un Centre Obert al Districte V de la ciutat, destinats a programes d’atenció social. Aquesta decisió afecta a un àmbit molt sensible per la temàtica social que tracta, parlem de persones en risc d’exclusió social. No estem en contra de cap actuació dirigida a pal·liar aquestes situacions però, el que es planteja, és la cessió a una fundació de tres locals de Gramepark (amb un cost real de 2.595€ de lloguer al mes) a un cost de cessió de 360€, pagant l’Ajuntament cada mes a Gramepark la diferència. No estem en contra de crear un centre obert, però hem de recordar que és la Generalitat qui dona la titularitat d’aquests equipaments. Proposem anar pas a pas amb un procés que garantís un concurs públic, presentar la documentació adient, estudiar la ubicació del centre obert i demanar a la Generalitat l’acreditació. El contrari seria començar la casa per la teulada.

Ens donem per assabentats quant a aprovar la liquidació de l’exercici 2015 de l’Ajuntament. Insistim en destinar els romanents a projectes socials i no tan a eixugar el deute als bancs que se situa en un 73%. Recordem que la finalització del procés de facturació electrònica contribuirà a millorar els terminis de pagament.

La impugnació per part de la Delegació del Govern del nomenament de personal directiu (en règim eventual) a la corporació municipal, aprovat pel Ple de l’Ajuntament juliol de 2015, no havent un reglament jurídic clar, ens genera un cop més el debat de manca de transparència en el procés per part de l’equip de govern. El nostre grup va votar en contra d’aquests nomenaments “perquè el govern es plantejava llavors un model d’ajuntament que nosaltres enteníem vertical, poc facilitador del treball transversal d’interconnectar les àrees i on, a més, els càrrecs de confiança augmentaven en lloc de disminuir. Vam oposar-nos també als sous elevats d’aquests càrrecs de confiança. Vam qüestionar la necessitat de càrrecs de coordinació, considerant que hi ha gent a la plantilla que pot desenvolupar aquestes funcions. No compartim per tant aquest model”, defensava la regidora portaveu Alexandra Sevilla. Demanem una vegada més la publicació al web municipal de la relació de llocs de treball, i la declaració patrimonial d’aquests càrrecs de confiança com estava penjada al mandat anterior. Remarquem que no compartim aquest model d’ajuntament que, òbviament, és el model del govern que governa actualment.

Ens abstenim en l’aprovació d’un expedient de modificació de crèdit del pressupost 2016 per considerar que el govern municipal ha aprofitat un romanent d’interessos de préstecs per pagar l’enllumenat públic. Considerem que aquesta és una acció amb prou pes com per haver d’estar pressupostada o disposar d’una mínima inversió. Per coherència política amb les al·legacions presentades en el seu dia als pressupostos, on instàvem a dedicar més partides a temes tan prioritaris com el foment de l’ocupació i altres prioritats socials. Votem en contra de l’acord de modificació d’estatus del Consorci de Normalització lingüística, i ho fem des de la vessant política de no secundar les retallades del govern de la Generalitat..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s