Moció de Rebuig a les Mesures de la Conselleria d’Ensenyament

MOCIÓ DE REBUIG A LES MESURES ANUNCIADES PER LA CONSELLERIA D’ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Atès que el passat 13 de juny el Departament d’Ensenyament va convocar a les direccions dels centres escolars públics, de forma urgent i extraordinària, la suspensió dels recursos destinats al personal de suport a la inclusió d’alumnes i dels recursos destinats al personal de reforç als centres d’alta complexitat.

Atès el rebuig de les direccions, els claustres i les famílies, sindicats, col·lectius i entitats com l’Assemblea Groga, Xarxa d’Escoles Insubmises, la FaPAC , entre d’altres, l’anunci de la conselleria i la utilització partidista del Govern de la Generalitat. Trobant intolerable utilitzar les institucions públiques amb eslògans electoralistes per a justificar l’abandó de les responsabilitats pròpies com és garantir el dret a una educació pública de qualitat.

Atesa la mobilització de la comunitat educativa, com ara la del passat 16 de juny a la porta del Parlament, i posteriors, contra les polítiques de retallades de l’actual govern de la Generalitat i la utilització dels mitjans de comunicació públics per tergiversar la realitat.

Atès que les retallades de plantilles pel proper curs 2016-17 suposen un nou i gravíssim atac contra l’educació pública a Catalunya, reduint l’atenció a la diversitat, suport lingüístic, etc. I els drets laborals dels docents, eliminant la reducció de 2h lectives per majors de 55 anys i del personal laboral on més de 300 treballadors del programa d’educació inclusiva, seran acomiadats el 31 de juliol. Cal exposar que ensenyament ja ha aplicat dures retallades prèviament al projecte pressupostari per al 2016.

Atès que la desinversió anunciada no fa més que sumar-se a una llarga i inèdita trajectòria de supressió de recursos que contrasta escandalosament amb la ridícula disminució dels concerts educatius (-4,59%) i amb la prorrogació de les subvencions de milions d’euros a les escoles de l’Opus Dei que segreguen l’alumnat per raó de sexe.

Atès que les desinversions, són una peça més del pla de privatització i mercantilització de l’educació que els governs del PP, CiU i Junts pel Sí estan duent a terme seguint els models educatius anglès, nord-americà i xilè. Si la privatització del dret a l’educació ha trobat en la LOMCE (i en molts aspectes en la LEC) el marc jurídic idoni per accelerar aquest procés, la crisi econòmica li ha proporcionat l’excusa perfecta per retallar descaradament i desmantellar el sistema educatiu públic de forma encara més accelerada.

En tant que la situació generada no té res a veure amb els pressupostos de la Generalitat tal com ha volgut donar a entendre la consellera Ruiz, si no que és una voluntat política expressa, considerem que l’escola pública no pot assumir noves retallades que afecten directament la qualitat de l’educació i l’atenció de l’alumnat. Així com tampoc es poden tolerar informacions distorsionades, divergents i inconcretes.

Pels motius exposats proposem al Ple de l’Ajuntament Santa Coloma de Gramenet l’adopció dels següents ACORDS:

Primer: Manifestar indignació i rebuig absolut a les mesures anunciades per la Conselleria d’Ensenyament.

Segon: Denunciar la utilització dels mitjans de comunicació públics amb fins partidistes des del Govern de la Generalitat.

Tercer: Reclamar al Departament d’Ensenyament aturar el desmantellament de l’escola pública i reclamar drets, inversions i dignitat.

Quart: Reclamar i exigir mesures concretes com la incorporació d’interins als centres educatius el primer dia de curs (1 de setembre) i el cobriment de substitucions des del primer dia de curs.

Cinquè: Fer arribar aquests acords a la Consellera d’Ensenyament, al Departament d’Ensenyament, al Govern de la Generalitat de Catalunya, als diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, als centres eudcatius de Santa Coloma de Gramenet, als diferents sindicats de l’àmbit educatiu, a la Federació d’AMPAs de Santa Coloma de Gramenet, a l’Assemblea Groga Gramenet, al Casal del mestre de Santa Coloma de Gramenet i altres entitats i col·lectius de la comunitat educativa.

Santa Coloma de Gramenet, 28 de juny de 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s