Crònica del Ple 28/6/2016

IMG_20160628_191946Ple ordinari 28 de juny 2016

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma corresponent al mes de juny es va iniciar, a les set de la tarda, amb una declaració unànime i la lectura d’un manifest amb motiu de la celebració del dia 28 de juny com a Diada pel respecte als drets de les persones LGTBI i amb tolerància zero a la discriminació. Tots els grups municipals van coincidir a expressar el seu compromís en el desenvolupament d’accions per eradicar l’lgtbifòbia a la ciutat i incidir en el total desplegament de la llei aprovada al Parlament de Catalunya fa dos anys. La bandera irisada al balcó, mostrava la voluntat de fer efectius i ben visibles aquests drets al municipi.

La desena d’acords i decrets que conformen el segon punt, queden matisats per  la intervenció d‘Alexandra Sevilla -portaveu del nostre grup GE-ICV-EUiA- agraint els 15.615 vots (30’89%) que van fer guanyar ECP, per segona vegada consecutiva, les Eleccions Generals a Santa Coloma. Un agraïment extensiu al regidor Jesús Sánchez (Coordinador local de Podem) actualment integrat al Grup Municipal Som Gramenet.

La renovació de la Comissió Municipal de Festes, com a col·lectiu de trobada, participació i decisió de tots els àmbits ciutadans representats, genera polèmica quant a l’aprovació del reglament que la regirà i l’obertura d’una convocatòria per escollir els nous membres. Assabentats, aprofundirem en el tema. La dissolució i liquidació del Consorci de Comunicació Local ens porta a una abstenció reflexiva. Es tracta de créixer i no de clausurar administrativament allò que ens podria portar, per exemple, a reobrir la reivindicada emissora municipal: Ràdio Gramenet.

Unanimitat en contra d’aprovar modificacions de crèdit del pressupost 2016. Els quatre grups de l’oposició (PP, GE-ICV-EUiA, C’s i SOM), per diferents motius, no encaixen destinar més diners a les Festes Majors. En aquests casos el marcador senyala un ajustat 14 a 13. S’aprova.

Finalment, surt a aprovació inicial la proposta de reglament de la Comissió sobre la Memòria Històrica de Santa Coloma de Gramenet. El funcionament, en definitiva, d’aquesta comissió dins la macro àrea de Cultura (moviments socials, entitats ciutadanes, memòria històrica i lgtb). El nostre Grup celebra la creació d’una comissió que reclamàvem fa temps -a l’igual que Som- i vol estudiar la proposta de reglament. Abstenció i desconcert: els representants del Grups Municipals tindrien veu però no vot?. I les entitats?. C’s no està per la divisió en qüestions de realitat catalana i també s’absté. En contra, PP i SOM. Uns, per posar la línia vermella allà on ha de començar la nostra memòria, i els altres… per tot el contrari.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s