Declaració Institucional per Manifestar el Rebuig al Tancament Unilateral dels Grups de Secundària i en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Ciutat.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL PER MANIFESTAR EL REBUIG AL TANCAMENT
UNILATERAL DELS GRUPS D’ENSENYAMENT DE SECUNDÀRIA I EN DEFENSA DE
L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA CIUTAT.

El Ple de l’Ajuntament, per unanimitat dels 27 regidors assistents, aprova la Declaració
Institucional següent:
“El Consell Escolar Municipal, reunit en sessió plenària extraordinària el 18 de juliol de 2016, davant les últimes noticies provinents de la Direcció Territorial de Barcelona Comarques del Departament d’Ensenyament sobre la decisió de no obrir dues aules de secundària de les quatre proposades a Santa Coloma de Gramenet, manifesta la seva voluntat de reivindicar el valor de l’educació a la nostra ciutat. La comunitat educativa representada en el Consell Escolar Municipal aprova els següents acords, i així ho declara, front les actuacions anunciades pel Departament d’Ensenyament dela Generalitat de Catalunya:
Primer- Rebutjar l’anunci del tancament de dos grups de 1r de l’ESO a instituts públics de la ciutat. Aquesta decisió ha estat pressa unilateralment per la Direcció Territorial de Barcelona Comarques sense consulta prèvia a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, mitjançant la Taula Mixta de Planificació constituïda a tal efecte per investigar, debatre i resoldre aquests assumptes.
Segon- Denunciar que aquests tancaments de grups suposarien la impossibilitat d’admissió de l’alumnat de nova incorporació que cada curs presenta sol·licituds d’escolarització durant el primer trimestre. Som una ciutat amb una alta mobilitat de la població escolar –matricula viva- i de necessitat de recursos que, no només s’han de sostenir, han de donar resposta a la necessitat d’escolarització d’aquest alumnat sense incrementar constantment la ràtio dels grups escolars.
Tercer- Reclamar la planificació escolar com a una eina de distribució coherent i d’autèntica inclusió de l’alumnat en els centres educatius sense que això esdevingui en l’alta concentració en alguns centres educatius. La Comissió de Garanties ha d’assumir plenament el seu objectiu de redistribució equitativa dels alumnes amb criteris d’equitat i igualtat d’oportunitats.
Quart- Demanar un treball tècnic conjunt entre les dues administracions per tal d’elaborar una planificació educativa acurada que doni resposta a les necessitats reals, immediates i futures, d’escolarització de l’alumnat de l’ESO a la nostra ciutat. Aquest treball tècnic s’ha de basar en la compilació de dades imprescindibles, verificades a peu d’aula, i de forma compartida entre ambdues administracions.
Cinquè- Reivindicar la reducció del nombre d’alumnes per classe com a una de les
estratègies que es demostra com a beneficiosa per a l’educació dels infants i dels joves; té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l’alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat.
Sisè- Sol·licitar l’increment de les assignacions de recursos per als centres educatius públics i insistir especialment en dotar a les escoles socialment més desfavorides recursos
complementaris per compensar el desavantatge, inicialment territorial, dels centres educatius situats en entorns més desfavorits.
El Consell Escolar Municipal manifesta la seva voluntat de col·laboració i treball compartit
des del ben entès què explicar, apropar i ajudar a entendre la nostra realitat, ha de revertir en la necessària comprensió d’una situació concreta i l’aplicació de mesures conseqüents que permetin assolir el nivell de satisfacció desitjable vers la qualitat de l’educació de Santa
Coloma de Gramenet.
Per tot això, el Consell Escolar Municipal aprova aquesta declaració i es compromet a fer-la
arribar al Ple Municipal de l’Ajuntament, al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al Consell Escolar de Catalunya i fer-la pública a tota la ciutadania.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s