Crònica del Ple 26/09/16 Tornem a dir no a la Pinta Verda i demanem transparència als comptes

L’aprovació final de la “Pinta Verda” -amb els únics vots a favor del PSC- va centrar l’atenció d’un Ple de retrobada on les sis mocions presentades van ocupar bona part de la sessió.fotople

Un cop més el Ple va servir per evidenciar el camí en solitari que ha pres el govern socialista de Núria Parlón a la ciutat, en una gestió cada vegada més tancada en si mateixa i que no vol escoltar allò que els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma volen aportar. Així, per exemple, es van aprovar uns comptes municipals que no han pogut ser revisats o consultats pels colomencs i colomenques ja que, com va dir la portaveu del nostre Grup, Alexandra Sevilla:”hi ha una clara manca de transparència i, a dia d’avui, la gestió dels comptes públics no pot ser fiscalitzada pels ciutadans”.

En un altre punt, el PSC va tornar a obligar a l’oposició a votar globalment tot un paquet de modificacions de crèdit sense relació entre sí, fent que els grups de l’oposició ens haguem de posicionar amb un únic vot davant de projectes que considerem positius per la ciutat amb d’altres de negatius. Tot barrejant, la remodelació del centre cívic de Les Oliveres, arranjaments de clavegueram, amb el pagament d’una sentència que obliga al govern a abonar 170.000 euros, fent que els i les colomenques acabem pagant la mala gestió del PSC. També vam reclamar la posada en marxa d’un Pla d’Estalvi i Eficiència energètica Municipal, ja que l’actual (si n’hi ha) no té cap efecte;  el govern va tornar a destinar mig milió d’euros a consums no previstos amb el seu únic vot favorable. No és la primera vegada que en un mateix punt s’amaguen diverses votacions paral·leles per tal de no trobar-se amb un vot en contra.

fotople2

El Grup Municipal Gent d’esquerres-ICV-EUiA va manifestar amb un rotund vot en contra el seu desacord amb l’aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità per la millora de la xarxa d’espais lliures de la ciutat, la Pinta Verda. “Desestimen vostès les nostres al·legacions presentades tant per les irregularitats administratives en el procés com per les mancances de contingut”, retreia al govern del PSC l’Alexandra Sevilla. La nostra postura es mostrava en sintonia amb la intervenció que va fer al Ple la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, en la que el seu portaveu, Paco Bustos, remarcava que “una majoria aclaparadora no podrà silenciar la pluralitat i la diversitat que ens identifica com a ciutat”, i afegia “no despreciïn la discrepància”. Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va insistir en que encara no és tard per fer les coses bé, tornant a demanar un procés ampli de participació, la tramitació d’un nou pla que afecti a les zones de consens com són Can Zam i la Salzereda, reorientar l’habitatge públic, i elaborar un projecte veritablement verd que relligui el riu amb la Serra de Marina mitjançant Can Zam. Totes aquestes propostes van ser rebutjades per un altiu regidor d’urbanisme.

LES MOCIONS

El nostre Grup va presentat dues mocions:

En defensa de l’autonomia de la gent gran coincidint amb la commemoració l’1 d’octubre del Dia Internacional d’aquest col·lectiu, reivindicant que el govern comenci a treballar accions específiques per a les dones grans i les persones grans LGBTI.

La moció de suport a la 20èna edició del Correllengua, que enguany es dedica a l’escriptora i periodista Montserrat Roig, persona molt vinculada a la nostra ciutat en la recta final de la seva vida. “No hem de cessar en la lluita del nostre model lingüístic, ni del nostre model educatiu. Defensem i defensarem una educació pública, de qualitat i en català”, va remarcar el regidor Jonatan Fornés.

 El Grup també es va sumar a presentar tres mocions més:

Suport a les víctimes d’accidents i errades mèdiques, valorant el treball per la dignitat de les persones que desenvolupa l’associació “Que no pase más” i destacant les mancances actuals en els processos judicials.

Sobre els Acords de Pau a Colòmbia després de mig segle de conflicte armat. Apostem per la consolidació d’una base sòlida d’exigir i respectar els Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari amb institucions garants de principis i lliures de contradiccions judicials.

Comptadors telegestionables, esperant una resolució de competències que no perjudiqui als municipis tant a l’àmbit de les telecomunicacions com al medi ambient, ordenació urbana i territorial i salut pública.

Finalment, es van retirar les dues mocions sobre la comissió d’estudis del Procés Constituent que presentaven els Grups Municipals del PP i C’s. Així va concloure una sessió del Ple Municipal més breu de l’habitual on novament vam portar propostes i voluntat de treball per una ciutat que mereix ser escoltada i viscuda més enllà de les vicissituds partidistes en les que viuen alguns dels membres del govern.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s