Crònica del ple 30/11/2015

Els posicionaments, les intervencions més destacades del Grup Municipal GE-ICV-EUiA al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma del mes de novembre, conformen el relat de la sessió resumit en aquesta crònica.

Agraïm la feina  feta per l’equip del Defensor de la Ciutadania, Fernando Oteros, després que aquest doni compte al Ple de l’informe anual d’actuacions que el seu departament ha dut a terme durant l’any 2014. Destaquem que el document reflecteix la difícil realitat de la ciutat per la crisi que continuem patint i, constatem la similitud amb l’informe de l’any anterior, a excepció d’una baixada significativa en el percentatge d’expedients de queixes admeses (71% a 54%) que s’explica per tractar-se de temes amb resolució privada, de l’àmbit judicial o de competència d’altres administracions. Remarquem la necessitat de ampliar la difusió d’aquest servei al que tothom podem accedir-hi. En relació al relleu de la figura del Defensor, emplacem al govern a fer-ho amb transparència i participació popular, seguint criteris com no tenir cap filiació a partit polític o complint un mandat limitat en el temps. Fernando Oteros ha ocupat el càrrec durant 14 anys ininterromputs. Demanem a l’equip de govern que presenti el més aviat possible una proposta definint aquest procés.

Votem favorablement a la modificació de l’acord de jornada laboral, vacances i permisos entenent que és un acord pres de manera consensuada amb els treballadors i treballadores municipals. Ens abstenim quant a l’aportació econòmica als grups municipals entre juny i desembre de 2015 argumentant que, en tenir un regidor menys com és el nostre cas, el component econòmic  fix  s’hauria de distribuir  de manera que repercutís igual a tots els grups municipals i no únicament en el component variable per regidor. Aquesta mesura beneficia a qui més regidors te i creiem que no és tan equitativa com la que nosaltres proposem.

A favor d’aprovar el programa municipal del menjador de l’escola a l’abast de tothom, fent les següents matisacions: desacord total amb l’actual barem que aplica el Consell Comarcal per puntuar els ingressos de manera restrictiva; demanar a tots els grups municipals el suport necessari per traslladar al Consell, a través dels seus representants, aquesta petició de canvi del que es bon exemple la moció sobre beques menjador que també presentem en aquest Ple. Considerem que hi ha gent que no obté la beca del Consell Comarcal i hauria d’accedir a la beca municipal. I qüestionem seriosament que l’Ajuntament restringeixi l’accés a les beques als divuit mesos d’empadronament com a requisit. A Badalona, per exemple proper, no s’exigeixen.

També votem a favor del programa de reutilització dels llibres de text. Valorem molt positivament que es tingui en compte en la previsió dels grups. Valorem la flexibilitat en aquells centres que apliquen sistemes pedagògics alternatius –sense llibres- fent servir ordinadors, aules digitals etc. Quant al nomenament de les persones que formaran la Comissió del Patrimoni Arquitectònic, Cultural i Natural i per la Normalització Lingüística, com és el cas de la nostra portaveu Alexandra Sevilla, demanem que a la primera reunió s’abordi en profunditat la situació de les obres planificades a la Plaça de Xavier Valls, aturades de moment,   tenint en compte que es tracta d’un espai arquitectònicament singular.

Votem en contra d’aplicar les modificacions de crèdit al Pressupost 2015, punt que es va presentar també al Ple anterior i que ens vam manifestar contraris. Entenem que es tracta d’una greu manca de planificació pel que fa a les despeses de consums i ens neguem a posar un pedaç en un forat d’activitats anteriors a 2015. Insistim en la nostra voluntat de no deixar ningú sense beques menjador. Votem a favor de la compra d’ordinadors com a inversió de suport a les famílies. També ens manifestem en contra de donar llum verda a compartir despeses amb el supermercat Mercadona per l’arrendament d’un espai en el nou Mercat del Fondo. Tornem a demanar documentació i xifres.

La sessió es completa amb la presentació de dues Declaracions Institucionals i set Mocions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s