Crònica del Ple 28.11.16

SOS Gent Gran obté la unanimitat i el compromís del Ple Municipal en la seva lluita

La ferma reivindicació ciutadana de SOS Gent Gran ha aconseguit que l’equip de govern municipal del PSC claudiqui i es comprometi a prendre mesures -que fins ara no havia contemplat com a prioritàries- per garantir equipaments assistencials públics per a la gent gran. La moció elaborada per la plataforma SOS Gent Gran, i presentada al darrer Ple de l’Ajuntament pels grups municipals Gent d’Esquerres ICV-EUiA i SOM, feia que el govern donés suport i anunciés l’edificació d’habitatges tutelats per a gent gran a iniciar en el termini d’un any, un compromís mai assumit malgrat disposar-se dels terrenys com va recordar la Inés, representant del col·lectiu, en la seva intervenció a la sessió. “Si el treball fet fins ara comença a donar fruits, és ben cert també que el trajecte definit acaba de començar”. La cohesió i els objectius clars de SOS Gent Gran van molt més enllà dels intents d’instrumentalització de la seva pluralitat o d’incredulitat i lloança davant la capacitat innata de confluir en igualtat quan alguna cosa ens crema.

La sessió del Ple municipal del mes de novembre venia farcida, vuit a vuit, de mocions i peticions de paraules de les entitats ciutadanes. La sala i el passadís a petar de gent. Setze punts a l’ordre del dia que s’obrien pas entre les reivindicacions de l’Ampa de l’escola Riera Alta per un pati en condicions. S’inunda cada cop que plou des de la seva inauguració i demanen una partida específica del nou pressupost per fer les obres necessàries d’immediat.

El nostre grup municipal es mostra a favor d’aprovar modificacions de crèdit del pressupost 2016 però sense compartir la manera de fer-ho. A Santa Coloma s’evidencia la manca de recursos per a col·lectius vulnerables. La Generalitat activa el grau 1 de dependència, però no posa els diners que precisa la ciutat per a fer front a l’atenció d’aquestes persones. L’Ajuntament assumeix la despesa i comença a rascar partides per poder dedicar els 7.751€ a cobrir la facturació de l’atenció domiciliària d’aquestes persones. “Els emplacem a negociar el contracte programa per defensar la singularitat de Santa Coloma i les necessitats de la nostra gent davant de qui sigui i de les administracions que calgui”, reclamava Alexandra Sevilla, “si no us planteu, aquesta situació no té pinta que vagi a millor en els propers anys”. En aquesta línia, votem en contra del següent punt on es demana aprovar un suplement de crèdit del pressupost 2016, finançat amb romanent líquid de tresoreria. “Ens sembla escandalós haver de pagar fins a 700.000€ per unes obres mai acabades”, conclou la regidora portaveu de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA.

Votem en contra els punts 9 i 10 referents a resoldre les al·legacions que el nostre grup va formular al Reglament de la Comissió Municipal de Festes i a la Comissió sobre la Memòria Històrica de Santa Coloma, entenent que no es dona sortida a les nostres propostes i que es pretén aprovar definitivament aquests reglaments tal i com estaven en un principi. Només se’ns han acceptat esmenes minoritàries. Considerem que ambdós espais han de ser de participació, de consens i vinculants a les decisions que es prenguin entre totes les parts representades, “no compartim que les decisions les prengui només l’equip de govern, així demostren un cop més la poca confiança en treballar pel consens i pel bé comú”, diu Sevilla. És tediós formar de processos que, per més que els hi diguin participatius, no ho són. La visió de pluralitat que vol donar el govern municipal queda descartada en aquestes comissions. Hem d’intentar modificar els reglaments fent que avancin “per tant, no tornarem a ser convidades de pedra; votem en contra”.

Els últims punts de l’ordre del dia ens fiquen de cap en un laberint urbanístic de desconcert:     -Deixar sense efecte el nomenament de l’empresa municipal Gramepark SA com a beneficiaria de les expropiacions de finques i nomenar beneficiària a la corporació municipal. En contra.      -Aprovar la modificació puntual del Pla Especial de protecció del Patrimoni de Santa Coloma a Can Muntlló. Abstenció. -Modificació puntual del Pla Especial dels barris del sector Singuerlín i modificació del Pla General Metropolità a l’àmbit del PE-17 dels barris del sector Singuerlín. En contra i en contra.

La segona part del Ple contempla vuit mocions i altres vuit peticions de paraula de les entitats. El nostre Grup Municipal presenta dues mocions:

  • Moció a instància de SOS Gent Gran per a la creació de recursos assistencials per a la gent gran.

Presentada conjuntament amb SOM Gramenet, s’adhereixen la resta de grups municipals: PSC, C’s i PP. S’aprova amb la unanimitat de tots ells i el compromís de l’equip de govern de tirar endavant les reivindicacions d’aquesta plataforma ciutadana plural en favor de la necessitat urgent de crear equipaments destinats a l’acollida i l’assistència per a la gent gran de la nostra ciutat. En Jonatan Fornés, president de Gent d’Esquerres, defensava la moció: “…no podem normalitzar segons quines coses; no ens podem resignar a entendre aquestes situacions perquè ens destruirà com a col·lectiu”.

  • Moció per a l’eradicació de les violències masclistes i amb motiu del dia internacional contra la violència masclista.

Presentada conjuntament amb SOM Gramenet, se sumen els grups municipals del PSC i C’s. S’aprova amb la unanimitat del Ple. Les intervencions del grup de dones Artemis i el grup de dones Zona 8, deixen palesa la necessitat d’aprofundir en la  conscienciació social per l’eradicació de la violència ver les dones. El llarg camí fet i el que ens queda per fer encara, sense abaixar la guàrdia.

-.Moció a instàncies de la PAICAM per exigir el final de les altes mèdiques injustificades i per reivindicar el dret de les persones a emmalaltir amb dignitat. Presentada per SOM Gramenet, ens afegim a la moció els grups municipals Gent d’Esquerra i PSC. S’aprova sense els vots del PP.

-.Moció a instància de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Gramenet (PAH), per l’empadronament de les persones que viuen a Santa Coloma de Gramenet. Presentada per SOM Gramenet conjuntament amb Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, no aconsegueix tirar endavant per l’abstenció de C’s, i el vot en contra de PP i PSC. No van servir de molt les dues intervencions de la PAHV Gramenet i del Centre d’Acolliment, ni els crits dels afectats presents a la sala expressant la seva necessitat -i la dels seus  infants- de poder accedir als serveis que, sense empadronament, els hi estan negats. “Parlon, queremos el padrón”.

-.Moció per la posada en marxa d’un reglament de segona activitat de la Policia Local. Presentada per C’s i amb les peticions de paraula de la Secció sindical ADT i el col·lectiu CEMFIS, la moció persegueix  la consecució d’un reglament a la ciutat que reguli l’adaptació a una altra activitat laboral dels i les agents de la Policia Local que es trobin en situacions on es puguin veure afectades les seves capacitats físiques. Aprovada.

-.Moció per reclamar mesures urgents per pal·liar els efectes i eradicar la pobresa energètica. Presentada per PSC, ens sumem Gent d’Esquerres i SOM. Aprovada.

-.Moció a favor “Iniciativa per a la reforma horària-Ara és l’hora”. Presentada pel PSC, ens afegim Gent d’Esquerres i C’s. Aprovada.

-.Moció per a la reobertura de la emissora de ràdio municipal. Presentada per C’s, el nostre grup municipal se suma a la reivindicació tantes vegades expressada de recuperar l’emissora municipal de Santa Coloma, Ràdio Gramenet, com element que ens és propi per a la comunicació local pública i la dinamització de la ciutat i el seu teixit associatiu. El PSC vota en contra al·legant la manca de diners per destinar a aquesta fita. Afegeix que l’equip de govern manté converses amb l’Ajuntament de Badalona per tal d’obtenir un espai per a la comunicació colomenca en el marc dels mitjans públics que disposa la ciutat veïna.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s