Crònica del Ple 30.01.17

 

Aconseguim que el govern local del PSC cedeixi i comenci a informar les persones afectades pel frau de les clàusules sòl

 

El Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA continuarà defensant els interessos de les persones afectades per les clàusules sòl a la ciutat en el seu dret, tant a la informació, com a la difusió dels recursos municipals posats a l’abast per assessorar i acompanyar la població -i les entitats locals- durant els processos de reclamació que es precisin per recuperar allò que és seu. Treballem perquè  s’apliquin sense demora programes de suport municipal en mediació de consum i formació especialitzada en productes hipotecaris per tal que des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es puguin oferir serveis gratuïts de primera acollida. També en la consecució d’un acord de col·laboració amb els Col·legis d’Advocats de Barcelona per a l’assessorament jurídic com ja es fa al Servei d’Intermediació dels Deutes de l’Habitatge.

Una sessió protagonitzada pel contingut de les mocions presentades i la controvèrsia per les esmenes a les mateixes, fins l’últim minut, conformen el relat  dels posicionaments i les intervencions més destacades de GE-ICV-EUiA al Ple de gener de l’Ajuntament de Santa Coloma, resumit en aquesta crònica.

Amb una esmena a la totalitat de la moció del grup socialista, Gent d’Esquerres va denunciar al Ple les pràctiques abusives que apliquen les empreses del sector elèctric i la manca de qualitat del subministrament, apostant per una millora sensible de les inversions a la xarxa, i reafirmant el nostre compromís amb el Protocol de Pobresa Energètica. Hem fet palesa  la manca de resposta del govern municipal a  les més de seixanta incidències comptabilitzades en talls de subministrament registrades aquests dies a la ciutat, el mutis a voler impulsar sancions a les companyies elèctriques, i la manca total de claredat sobre les reunions mantingudes amb la Direcció General d’Energia de la Generalitat. Volem o no fiscalitzar les operadores exigint el compliment del protocol?. El nostre grup municipal proposa una instrucció sancionadora a les companyies que donen l’esquena a la pobresa energètica a la ciutat. Això si que és de rebut.

Amb la Comissió Antifeixista 27 de gener aconseguim l’adhesió de Santa Coloma a la campanya “Casa Nostra és Casa Vostra” per recordar que ens enfrontem a polítiques austericides que comporten el desmuntatge dels serveis bàsics i deixen a les classes populars desprotegides. “La retallada en drets democràtics, polítics, laborals i socials genera frustració en veure que no es fa allò que el poble ha decidit, que no és aplicat per qui te la responsabilitat de fer-ho”, remarcava Jonatan Fornés. Donem suport a l’acollida de població refugiada, en trànsit a Europa, víctima dels conflictes armats a la mediterrània. A Santa Coloma, obrim portes.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s