Els grups d’esquerres de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet abandonen el ple en senyal de protesta

Les esquerres de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet abandonen el Ple denunciant les males pràctiques de Parlón i el PSC

La portaveu del Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, Alex Sevilla, ha aprofitat la intervenció inicial per mostrar el descontent pel fet que el PSC hagi trencat tots els ponts de diàleg, sense entendre que la manca de diàleg no és només amb les dues persones regidores, sinó amb tota la gent que representen.

Abans d’abandonar la sala de plens, juntament amb el Grup Municipal de SOM Gramenet, Alex Sevilla i Jonatan Fornés han exposat els motius que els han portat a fer aquesta acció, aprofitant que aquest ple s’ha celebrat un dimecres per motius d’agenda personal de l’alcaldessa. Així, ha assegurant que la llista de motius per rebutjar la política municipal és infinita, destacant “el rebuig o no a la municipalització dels serveis, a la incorporació de la perspectiva de gènere en els pressupostos o la tarifació social”. Tanmateix ha afegit  altres arguments com el d’haver rebutjat l’aprovació del “decàleg de bones pràctiques en la comunicació local” o l’”opacitat amb el futur d’edificis buits com La Ciba”. A tot això cal sumar manques de respectes patides en el propi ple i una clara manca de visió estratègica de ciutat.

En aquest sentit cal destacar que també s’ha posat en valor la tasca que el GM està fent en relació als objectius amb els quals es van presentar a les eleccions municipals. Per això han destacat que treballen per “fer una veritable revolució democràtica a Santa Coloma, afavorint una participació real de la ciutadania”. Amb tot això tant l’Alex Sevilla com el Jonatan Fornés s’han mostrat oberts a reobrir ponts amb el PSC.

El GM Gent d’Esquerres-ICV-EUiA també va haver de demanar un ajornament en la votació de l’acta del darrer ple, en tant que havien desaparegut unes declaracions que l’alcaldessa va fer a la portaveu ecosocialista en les que li deia, de forma molt reiterada, que era una maleducada.

Intervenció completa de la portaveu de Gent d’Esquerres ICV-EUiA:

Fa gairebé 2 anys començàvem un nou mandat municipal. Un nou mandat que la Gent d’Esquerres-ICV-EUiA encetàvem amb el convenciment que també es fa ciutat des de l’oposició i amb una voluntat clara i ferma: fer avançar Santa Coloma des de l’esquerra, construint una política municipal des dels barris que s’assembli a la vida: discreta, generosa, lluitadora, arriscada i amable. Que posi la vida de la gent al centre de cada política pública que fem.

Per fer això hem treballat tot aquest temps amb uns objectius molt clars que vam expressar aquí en el ple d’investidura de juliol de 2015:

  • Refer les xarxes de solidaritat entre les persones.
  • Blindar la defensa dels drets socials de les classes populars per tal de garantir una vida digna a tothom.
  • Lluitar per una veritable revolució democràtica a Santa Coloma, afavorint una participació real de la ciutadania.
  • Exigir una proposta de reactivació econòmica i laboral que superi el vell model que ens ha portat a la crisi: el de l’economia especulativa, insostenible, amb atur i ocupació precària.
  • Continuar treballant al carrer i a la institució per garantir drets des de baix i no des d’un despatx .I fer de Santa Coloma una ciutat oberta, sense institucions clientelars. Que no posin aquest Ajuntament al servei d’un partit polític i que es reconegui el treball i es respecti les entitats ciutadanes que defensen els nostres drets i les nostres llibertats.

I a més, hem fet tot això des d’una oposició de mà estesa i de crítica constructiva. Critiquem, però la nostra crítica sempre ve lligada a una proposta d’alternativa, perquè tenim alternatives i ens neguem al seu discurs que ens ve a dir que “només hi ha una solució bona per Santa Coloma i és la seva”.

En aquest sentit el nostre Grup ICV-EUiA:

  • Hem presentat més de 30 mocions amb propostes (la gran majoria consensuades amb les entitats de la ciutat i la societat civil i amb altres grups d’aquest ple i de fora d’aquest ple).
  • Hem fet més de 100 precs i preguntes concrets a petició directa de ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma.
  • Hem registrat un centenar de propostes de modificació de les seves ordenances fiscals i pressupostos.
  • I hem traslladant propostes de millora i documentació específica en totes aquelles trobades i comissions que la complexitat de l’agenda de les 2 persones d’aquest grup ens ha permès.

El nostre grup però, a dia d’avui i després d’aquests mesos ens hem trobat davant d’un govern que ha preferit imposar la seva majoria absolutista sense cercar el consens i que ha treballat per fer partit, no per fer ciutat, posant tot un Ajuntament (que és de tothom) al servei del PSC.

Una línia de treball que no podem compartir: amb constants manques d’informació als grups municipals de l’oposició i rebuig de les nostres propostes, no per inviables, sinó per tornar-les a presentar vostès amb el segell del PSC, enganyant la ciutadania. Manques de respecte a regidors i regidores, sense anar més lluny en aquest mateix Ple; control dels circuits informatius i utilització partidista de la informació. Manques de veracitat constants i decisions a salto de mata sense cap estratègia de ciutat (sí de partit) al darrere, que en darrer terme patim la ciutadania de Santa Coloma.

La llista és infinita: rebuig a la municipalització del servei de neteja (ara sí ara no), rebuig a incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos 2018 porque siempre estan trabajando en ello. Rebuig a la tarifació social. Rebuig a la incorporació de clàusules socials en la contractació pública. Rebuig a l’augment de les polítiques d’ocupació. Rebuig a aprovar el decàleg de bones pràctiques en la comunicació pública local. Silenci sepulcral amb la CIBA, silenci sepulcral amb el judici del Cas Pretòria, silenci respecte a la nostra proposta de solució al malbaratament alimentari, silenci amb el Passeig de la Salzereda. Opacitat amb l’edifici de Les Oliveres i intents caciquils d’apropiació i manipulació d’espais de lluita ciutadana per una foto i immobilisme absolut en les reformes organitzatives que reclama l’administració del segle XXI, això sí blindatge del partit amb càrrecs de confiança.

Vostès han cremat a dia d’avui tots els ponts de diàleg amb el nostre grup municipal. Han cremat els ponts. I aquesta no és una denúncia personal només d’aquests 2 regidors. Però és ben cert que vostès mai han entès (ni tingut el respecte) que darrera de les nostres veus hi ha milers de persones, un grup de gent d’aquesta ciutat que no ha votat el PSC i que defensa legítimament un model diferent al seu i que ho fa amb respecte i voluntat de construir ciutat.

Gent que creiem que no estem obligades a triar entre “lo mismo” i “más de lo mismo”. És per això que avui, fruit d’una reflexió tranquil·la, volem fer aquest gest de dir prou en aquest ple municipal, que s’ha vist modificat per una raó que nosaltres no considerem de pes, en la línia de les actuacions unilaterals que venim denunciant per part d’un govern que posa la casa del poble al servei del seu partit.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s