Primer de maig

MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE GENT D’ESQUERRES-ICV-EUiA I SOM GRAMENET DE CRIDA A LA CIUTADANIA A PARTICIPAR EN LES MANIFESTACIONS CONVOCADES EN EL MARC DEL PRIMER DE MAIG DE 2017

Un any més aquest Primer de Maig es caracteritza per la continuïtat de  la crisi econòmica que impacta molt especialment sobre les treballadores i treballadors.

Les crisis econòmiques han estat la nefasta oportunitat per impulsar reformes laborals contra la classe treballadora, per generar un profund desequilibri a favor del poder dels poderosos i en detriment de la qualitat en la contractació, dels salaris dignes, de la negociació col·lectiva i dels drets socials. S’han imposat unes polítiques que han provocat un augment de la precarietat laboral en totes les seves dimensions, una depreciació dels salaris, un augment de la desigualtat i l’emergència de pobresa, fins i tot entre treballadors amb feina. Tots aquests factors i retrocessos estan afectant especialment les dones.

Les expectatives immediates, emmascarades en una millora teòrica de l’economia del país que en cap cas no es veu reflectida en els nostres salaris rebaixats, fan preveure l’increment de la desocupació.

Una situació en la qual la franja entre rics i pobres s’amplifica i cada vegada hi ha més famílies per sota del llindar de la pobresa. Continuen les dificultats perquè les persones joves trobin feina. La desocupació juvenil és un problema social de primera magnitud que limita severament les seves possibilitats de desenvolupament i autonomia i que porten, a les persones més preparades, a veure en l’emigració una de les seves alternatives. La desocupació de llarga durada segueix acarnissant-se en dones i homes que per la seva major edat tenen dificultats per reincorporar-se al mercat de treball.

Aquest Primer de Maig, Dia Internacional del Treball, volem continuar denunciant l’avenç d’una globalització sense regles ni drets, i diem NO al TTIP, al CETA i al TISA que volen donar via lliure a les multinacionals davant de les lleis dels estats que protegeixen els drets laborals, mediambientals, de consum i de serveis.

Aquest Primer de Maig exigim que es posi en marxa la renda garantida de ciutadania, perquè les persones sense recursos econòmics no caiguin en la pobresa i l’exclusió social.

Aquest Primer de Maig ha d’esdevenir un enorme clam de denúncia contra la situació d’injustícia que s’ha instal·lat en les relacions laborals, per la creació d’ocupació de qualitat i amb drets i per uns salaris dignes. La reivindicació d’un canvi de polítiques que prioritzin les persones i la defensa de l’estat del benestar enfront dels interessos econòmics i financers.

Aquest Primer de Maig volem mostrar el nostre suport a tots aquells col·lectius en lluita com les treballadores de l’Hosteleria del Lote22 del aeroport, Estibadores, Taxistes, Ferroviàries, Teleoperadores, treballadores de TMB, entre d’altres, que ara mateix estan lluitant per la dignitat dels seus llocs de feina i les condicions laborals, contra la precarització i desregulació que volen imposar les polítiques neoliberals.

Aquest Primer de Maig volem donar suport a les marxes de la dignitat que tindran lloc el proper 29 de Maig a Madrid sota el lema de “Pa, treball i sostre”.

Reclamem també que els governs locals estiguin al costat de les persones i que apliquin mesures que ajudin a recuperar el poder adquisitiu de la gent treballadora, dels pensionistes i de les persones que es troben a l’atur.

Per aquests motius els grups municipals de Gent d’Esquerres-ICV-EUIA i Som Gramenet porta al ple l’adopció dels següents

ACORDS:

  1. Fer una crida a la ciutadania a participar en les manifestacions convocades pels sindicats de classe el pròxim Primer de Maig, Dia Internacional del Treball.
  2. Exigir al Govern de l’Estat la posada en marxa de les iniciatives legislatives que impulsin la  derogació  de  les  recents  reformes  laborals, i molt especialment l’aprovada per la Llei 3/2012.
  3. Instar al Govern de la Generalitat la posada en marxa de manera urgent i immediata un Pla de xoc contra l’atur per permetre l’acreditació professional de les persones aturades de llarga durada.
  4. Traslladar els presents acords a tots els sindicats presents del nostre municipi, CCOO, UGT i CGT, USOC, grups del Parlament de Catalunya, del Congrés i del Senat, així com als governs de la Generalitat i de l’Estat espanyol, i a la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Santa Coloma de Gramenet, 24 d’abril de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s