Crònica del Ple 24.04.17

S’aprova la moció de Gent d’Esquerres que crida a les mobilitzacions de l’1 de Maig

El grup municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va presentar dues mocions al ple, conjuntament amb SOM Gramenet: una per les mobilitzacions pel primer de maig que va ser aprovada i una altra en favor del referèndum que va ser rebutjada.

El Ple d’aquest mes d’abril va començar amb la polèmica de l’acta del mes de febrer, en la que no apareixen les declaracions de l’alcaldessa Núria Parlon quan es va dirigir a la portaveu del grup municipal de Gent d’Esquerres definint-la reiteradament com una “maleducada”, tal i com podeu veure en aquest enllaç. Malgrat i ser un criteri de secretaria Gent d’Esquerres va presentar una esmena en la que es recollia la transcripció, per tal que fos inclosa de la mateixa manera que en altres ocasions expressions similars d’altres regidors sí figuraven, tal i com va recordar el regidor Jonatan Fornés en el mateix ple. Els grups municipals del Partit Popular i del Partit Socialista de Catalunya amb el seu vot negatiu, però, van impedir que s’incloguessin aquestes paraules a l’acta de forma definitiva, sent així, una decisió estrictament política.

Cal destacar que abans de les mocions, es va aprovar una declaració institucional en la que l’Ajuntament de Santa Coloma es va oposar als actes de violència i discriminació cap a les persones del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) a la República de Txetxènia. Amb aquesta condemna, la institució colomenca es suma a les moltes entitats que durant aquests dies s’han manifestat en la defensa dels drets d’aquest col·lectiu.

El PSC vota en contra del referèndum

La primera moció que es va presentar demanava l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i el suport al Pacte Colomenc pel Referèndum. La nostra portaveu, Àlex Sevilla, va destacar en la seva intervenció que “aquesta moció sorgeix de la tradició que defensa les sobiranies compartides i, al mateix temps, lliures” per afegir després que “es presenta amb voluntat plural, perquè el referèndum ha d’interpel·lar a tota la societat, ha de ser reconegut internacionalment i fet amb garanties democràtiques”. Malgrat i que aquest text sorgeix d’un espai plural com és el Pacte Nacional pel Referèndum, que en el cas de Santa Coloma es tradueix en el Pacte Colomenc pel Referèndum, el PSC, que en altres ocasions s’havia posicionat a favor del dret a decidir en el propi ple de Santa Coloma, va votar en contra, impedint que la moció fos aprovada.

El PP nega l’atur i la precarietat

Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va defensar també la moció -el proper dilluns serà l’1 de maig– on fem una crida a la ciutadania per participar de les manifestacions convocades en el marc del primer de maig. Cal destacar la reacció del regidor del PP, el qual va tirar d’argumentari per negar la situació de crisi i patiment que va descriure la nostra portaveu. Així, per David Zambrana, no té sentit utilitzar el discurs de la crisi econòmica, perquè segons afirmacions seves “ja estem sortint d’aquesta”. Àlex Sevilla li va recordar la greu situació que pateixen moltes colomenques i colomencs per culpa de les polítiques econòmiques i especialment de les dues anteriors reformes laborals, la del PSOE i la del PP. Així, va recordar com “dones o joves pateixen especialment la precarietat i l’atur” o “l’existència de conflictivitats que són exemple de la situació que es viu, com la de les kellys o la dels estibadors”.

Pel que fa a la resta de punts el regidor Jonatan Fornés va aprofitar la moció per la transformació de l’Impost sobre l’increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per fer una defensa del municipalisme i expressar que “calen Ajuntaments forts, és a dir, amb recursos que puguin donar resposta a les necessitats de la gent”. El nostre grup municipal es va mostrar contrari a la proposta del PP de crear un consell de seguretat -una proposta que en la seva argumentació barreja conceptes molt diversos- motiu pel qual Fornés va voler remarcar que “el que Santa Coloma necessita és un consell de convivència, no de seguretat”, per tal de crear sinèrgies i cohesió, enlloc de reticències i rebuig cap a sectors concrets.

Per últim, a Precs i Preguntes, Gent d’Esquerres va aprofitar per presentar una bateria d’interrogants demanant informació i màxima transparència sobre el procés que portarà a l’elecció de la persona que ha de ser, en breu, la defensora de la ciutadania a Santa Coloma. Els grups municipals de l’oposició van conèixer la participació de les entitats i col·lectius locals en el procés a través dels mitjans de comunicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s