Crònica Ple 29/05/2017

El ple va aprovar la moció per millorar la qualitat dels Plans d’Ocupació de Santa Coloma de Gramenet presentada per Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, mentre que va tombar la que demanava deixar de treballar amb empreses que financen l’apartheid a Palestina

Aquest dilluns es va celebrar el ple del mes de maig a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va presentar una moció en la que demanava millores en la qualitat del treball que s’ofereixen des dels Plans d’Ocupació, una altra per equiparar la igualtat amb les persones amb discapacitat sensorial, i una per a que Santa Coloma es sumés a les ciutats BDS. També es van tractar altres temes com la declaració institucional per a que la història del poble gitano de Catalunya sigui inclosa en el currículum escolar o diversos modificatius de crèdits.

El ple va començar amb la intervenció de Juana González, en representació del comitè d’empresa de Limasa. En aquest sentit, Àlex Sevilla va agafar la paraula per recordar que Gent d’Esquerres sempre “ha estat a favor de la municipalització del servei de neteja de dependències municipals i centres educatius”, lamentant que si això no és així ha estat per manca de voluntat política. Per això Gent es va comprometre a continuar treballant al costat i pels drets de les treballadores de Limasa “davant la inacció del govern”. Va ser en el torn de rèplica que el govern, a través d’Esteban Serrano, va assegurar que si no es municipalitza el servei de neteja, és justament perquè governen ells. Donant, així, per bona l’argumentació que Gent d’Esquerres porta temps fent.

El ple va estar marcat per diversos modificatius de crèdits polèmics, així com per la presentació dels plans econòmics de les empreses públiques de Gramepark o Grameimpuls. Cal destacar que Lídia Montero, en la defensa i resposta a les paraules de la portaveu de Gent d’Esquerres, va assegurar que els problemes econòmics de Gramepark són com els de qualsevol immobiliària. Justament per això des del grup, i a través de Jonatan Fornés, el seu representant al Consell d’Administració, es porta temps alertant de la inviabilitat d’un projecte que es sosté gràcies a les fortes injeccions que es fa des de l’Ajuntament.

Per altra banda, en el context d’una moció contra els pressupostos generals de l’estat, va haver una picabaralla amb el Partit Popular, en la que Àlex Sevilla li va recordar al representant popular que les polítiques econòmiques de gestió de la crisi són una obra feta conjuntament entre el seu grup i el PSOE. També cal remarcar el fet que el govern municipal es va comprometre a rebatejar la plaça Tarragona per plaça de la República, aprofitant la rèplica que Gent d’Esquerres havia fet anteriorment en relació a les denegacions anteriors per arreglar-la, una demanda que mai havia estat escoltada en tat que asseguraven que era privada, un pressupost que en aquest ple, en canvi, s’ha aprovat.

El govern municipal es compromet a fer millores als plans d’ocupació

Gent d’Esquerres va presentar una moció, que va ser aprovada, en relació a la qualitat dels llocs de feina que es creen a través dels Plans d’Ocupació municipals. En aquest sentit no és la primera vegada que s’aproven propostes similars, però encara no s’han desenvolupant suficientment. És per això que Jonatan Fornés va demanar el vot favorable a aquesta exigint que el salari mínim a dia d’avui no és suficient per sobreviure i que per això cal exigir que la feina que es crea des del sector públic tingui més qualitat. Amb unes taxes d’atur alarmants a la nostra ciutat “està més que justificat augmentar la partida pressupostària pels Plans d’Ocupació de Santa Coloma”, va sentenciar Fornés. Teresa Adame, en representació de l’Associació d’Aturades i Aturats i per un Treball Digne de Santa Coloma de Gramenet, va agafar la paraula per defensar el text de la moció que va acabar sent assumida per l’equip de govern.

El PSC i el PP contra el boicot a l’apartheid d’Israel a Palestina

bdsUn dels moments més estranys del ple va ser quan el PSC va anunciar el seu vot en contra de que Santa Coloma entrés a formar part de les ciutats que practiquen el Boicot, les Desinversions i les Sancions (BDS) a l’Estat d’Israel, una protesta pacífica contra les violacions constants dels drets humans que aquest estat fa sobre la població palestina. L’argumentació d’il·legalitat xocava frontalment amb el fet que els seus propis companys i campanyes del PSC de Barcelona van votar-hi a favor, o amb la mateixa moció que ells van presentar minuts després, en la que es demanava a les empreses que respectessin els drets humans.

Per altra banda el grup municipal va reiterar el seu suport als milers de presos polítics palestins que han estat en vaga de fam per exigir justícia a les autoritats israelianes. En aquest sentit cal recordar que aquest mateix mes, de visita a Cisjordània, tant Àlex com Jonatan es van reunir amb familiars d’aquests, i que van mostrar el seu suport a través d’aquest vídeo. Per defensar el text va agafar la paraula Fabiana Ezcurra de Joves Colomencs per Palestina, persona que formava part de la mateixa delegació colomenca en la que van viatjar els regidors de Gent.

Per la igualtat de les persones amb discapacitat sensorial

aciccPer últim, però no menys destacable, també es va presentar una moció en nom de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) per tal de que l’Ajuntament de Santa Coloma insti a les institucions pertinents per tal d’assegurar que les persones amb discapacitats sensorials no siguin discriminades en matèria matrimonial o d’atorgament d’escriptures i altres documents públics. Per al grup, en la seva exposició, es va lamentar que en ple segle XXI, i amb una tecnologia que permetria la seva aplicació immediata, es segueixi discriminant des de l’administració pública a aquestes persones.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s