Passeig Salzereda

Anar a la notícia

Moció que presenten els grups municipals Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, Ciutadans i Som Gramenet per un procés participatiu en la remodelació del Passeig Salzereda

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va presentar al gener de 2017 el projecte de remodelació del Passeig de la Salzereda a partir del qual s’obria un teòric “procés participatiu” amb el veïnat. La realitat va ser que l’ens municipal va convocar una reunió en la que es va fer un debat general sobre com es volia materialitzar el projecte. El format de la mateixa era, en realitat, una presentació pública de la remodelació, ja que no es va obrir cap procés efectiu per transmetre opinions ni revocar aspectes de la proposta inicial.

Al nostre entendre, els processos participatius es caracteritzen per recollir aportacions ciutadanes, començant per les persones que viuen a la zona, la coneixen i s’involucren en la seva cura i millora. Les fases d’execució no es poden presentar tancades, han de garantir que les aportacions puguin ser quantes més millor, per una qüestió qualitativa i de participació efectiva del veïnat, assegurant-se que el projecte inicial arriba a tothom.

En aquest cas, el que l’equip de govern d’aquest Ajuntament ha volgut mostrar com un procés participatiu ha estat, simplement, una presentació pública maquillada. Ens trobem ara que el projecte comença a executar-se a partir de dues reunions amb el veïnat sense modificacions (en les quals aquest mateix veïnat s’ha manifestat obertament en contra del projecte).

El passeig de la Salzereda és una via clau per Santa Coloma de Gramenet. És un espai públic singular que, entre d’altres aspectes, ha de servir com a vertebració de les poblacions que donen a la riba del riu Besós. Al mateix temps, el passeig també ha de ser un espai que la gent de la nostra ciutat faci seu, donant resposta a les necessitats urbanístiques que tenim pendents.

Aquesta via, durant molts anys ha estat marginada per la manca d’inversions que ha anat degradant aquest espai, sent els veïns i veïnes del Passeig Salzereda, així com, els i les comerciants de la zona, els grans perjudicats d’aquesta situació.

La reforma proposada a més minvaria espais de via pública a molts comerciants i hostalers del Passeig, afectant directament a un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica i per la inacció del govern local en aquest espai durant molt anys.

Per tot això, presentem en aquest ple els següents acords:

Primer: Demanem que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet aturi el seu projecte unilateral de reforma del Passeig de la Salzereda.

Segon: S’iniciï l’obertura d’un veritable procés participatiu per a la remodelació del passeig, tot escoltant la població fins a tenir el recolzament suficient del veïnat de la zona com a primeres persones implicades indiscutibles en unes millores tan esperades.

Tercer: Fer arribar aquesta moció a totes les associacions de veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet, a la FAVGRAM, i a totes aquelles persones que se’ls hi va recollir el contacte en aquelles reunions “participatives” de la suposada remodelació del passeig de la Salzereda.

Santa Coloma de Gramenet, a 26 de juny de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s