Crònica 26.06.2017

El PSC es queda sol defensant el procés per la reforma del Passeig de la Salzereda

El ple també va aprovar el nou defensor de la ciutadania amb el vot en contra de Gent d’Esquerres que va demanar més participació ciutadana en el procés d’elecció

El ple municipal del mes de juny de Santa Coloma de Gramenet va estar marcat per l’elecció del nou defensor de la ciutadania, per l’aprovació d’una moció de suport a les treballadores i treballadors públics de l’Ajuntament i per la no aprovació de la moció que va presentar tota l’oposició en bloc per aturar la reforma del passeig de la Salzereda.

Per un passeig digne, però de la gent!

Un dels principals motius per la presentació de la moció contrària a la reforma presentada per al passeig de la Salzereda és el fet que el procés participatiu no ha interpel·lat a gran part del veïnatge, que ha vist com se li ha presentat un projecte que no senten seu. Les principals crítiques que han portat a començar un procés de recollida de signatures, portant ja més de mil, és el fet que la carretera passarà a estar al costat dels blocs, augmentant així la pressió acústica sobre el veïnatge i perdent la singular forma de passeig.

La portaveu Àlex Sevilla va detallar punt per punt tots els elements que s’han infringit en aquest suposat procés participatiu, motiu pel qual va anunciar que portaran el projecte a la Comissió de Garanties per denunciar l’incompliment d’un reglament que va ser aprovat pel propi ple. Així, tots els grups de l’oposició van destacar com han rebut una allau de crítiques de veïnes i veïns que s’han dirigit als grups municipals per intentar aturar el projecte. L’equip de govern va detallar per primera vegada als partits els motius del model de la proposta, que a tenor de les reaccions que ha generat, precisament, són contraris a allò que estan aconseguint.

Relleu al defensor de la ciutadania

photo5949797820280187365Gent d’Esquerres va agrair la tasca feta per part del que ha estat el Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet, Fernando Oteros, el qual marxa amb elogis per part de tots els grups municipals. Jonatan Fornés va voler destacar la seva implicació i al mateix temps va anomenar alguns dels reptes de futur de la institució com el fet que “davant la informatització de la societat cal treballar noves vies de participació”.

photo5949797820280187361Per la seva banda el Grup de Dones Artemis va agafar la paraula per lamentar que s’hagi perdut l’oportunitat de tenir una dona al capdavant de la institució, havent, com hi havia, una molt bona candidata proposada per elles mateixes i avalada per més de quaranta entitats, la Josefa González. Així, també van lamentar el fet que aquest càrrec no sigui retribuït, ja que això redueix, notablement, la igualtat d’oportunitats.

Gent d’Esquerres va votar en contra, així mateix com Som, apuntant les mateixes argumentacions fetes per Artemis, afegint altres elements com el fet que existia una candidata, que a més, era jove. En qualsevol cas Àlex Sevilla va voler deixar clar que aquest vot en contra “no és contra Carlos Villagrasa, sinó a la manera que l’equip de govern té d’entendre la participació ciutadana”, en tant que el grup també ha lamentat durant el procés algunes mancances greus en aquest camp.

En defensa dels empleats públics

photo5949797820280187367Una altra de les mocions destacables ha estat la que s’ha presentat per part de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en contra dels contenciosos presentats per part de l’ADT contra els seus companys i companyes. Jonatan Fornés ha destacat que “sempre hem defensat els drets laborals i hem posat en valor el paper de les treballadores i treballadors públics d’aquest Ajuntament”.

Per la seva banda una altra moció que ha estat aprovada demanava derogar la reforma laboral. Àlex Sevilla, però, ha recordat que el vot favorable del grup “és un sí doble, un sí és sí”, ja que també cal derogar la que va aprovar el PSOE. La nostra portaveu també ha lamentat l’exposició feta pel portaveu del PP, el qual ha destacat que s’estan creant llocs de feina, especialment entre la gent jove, obviant que són temporals i extremadament precaris.

Per una sanitat pública i de qualitat

photo5949797820280187369També es van aprovar dues mocions en relació a la sanitat, una assumida i presentada per la plataforma “Santako Diu Prou” i una altra per la millora d’infraestructures per a la salut mental a la ciutat. Jonatan Fornés va destacar en la seva intervenció de defensa de la moció sobre el trasllat del CSMA Marti i Julià que “la lluita contra l’estigma vers la salut mental és cosa de totes i tots” i que “cal visibilitat i no amagar-ho”.

Entre altres qüestions, es va llegir una declaració institucional coincidint que aquest dimecres és el dia de l’Alliberament LGTBI, i es va aprovar una moció per la instal·lació de canviadors de bebès als edificis públics de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s