Estimar amb orgull

Rarament, hi han espais a la vida que ens ensenyin directament a respectar i conèixer la llibertat d’expressió, d’identitat sexual i de gènere… es prioritzen altres valors i principis que no aquells que ens defineixen com a persones lliures, amb capacitat d’escollir i capaces de respectar a la resta. Normalment se’ns relega a la nostra voluntat individual de voler saber i conèixer més. Però volem que aquest coneixement de la nostra diversitat no sigui d’una manera intuïtiva i sigui planificada i treballada des de les diferents àrees de la nostra vida.

No ens podem permetre més casos de lgtbifòbia, no només per aquelles persones que les pateix, ni per nosaltres a títol individual… són problemàtiques que ens afecten a totes com a societat, ja que les seves conseqüències són devastadores. Entenem que hem de fer una passa més i abordar el tema des de l’arrel. Hem d’insistir i parlar de conscienciació social i no etiquetar a les persones. Cap persona ens ha de dir com hem de sentir, a qui hem d’estimar o amb qui hem de follar.

L’assignació de rols al néixer és quelcom a treballar, perquè aquí és on hi ha el problema, on es fa la primera passa d’aquesta violència, veient normal la persecució de persones per la seva manera de fer, veient-les i veient-nos com a diferents. Per tant, l’arrel d’aquestes discriminacions és la dificultat que hi ha en la nostra societat d’encaixar aquesta llibertat d’elecció, identificant-les com a diferencies, però que en realitat aquestes diferències no existeixen, totes som iguals. Hem de sentir-nos lliures d’expressar el nostre gènere, la nostra sexualitat, a l’hora de viure el nostre cos. I malauradament, encara, expressar-te així o trobar-te en aquesta situació, és motiu de persecució i discriminació.

Evidentment no puc deixar de banda, l’oportunitat de remarcar que existeix un sistema patriarcal que ho controla tot, i que provoca aquestes discriminacions, un sistema que ens diu allò que és normal i allò que no ho és. En definitiva, un sistema patriarcal que no tolera la lliure elecció, que ens estigmatitza, que provoca i promou la violència i la persecució. L’heterosexualitat no es pot definir com a normal, només és comuna.

Ha de quedar clar que es necessita un treball cooperatiu entre les diferents persones que treballen en l’educació, la cultura, els col·lectius i les entitats de l’àmbit, amb tots els sectors que envolten els nostres cicles de vida… s’ha de fer una estratègia conjunta, una estratègia de consens. Hem de ser valentes i desenvolupar accions transformadores que vagin a l’arrel de la problemàtica. S’ha de lluitar contra qualsevol tipus de violència, i en aquest cas concret vers la violència per tenir una identitat o una sexualitat, escollida lliurement i no les que marca la societat patriarcal en la que vivim.

Avui és un dia de lluita pels drets, pels drets de totes. Un dia de reconeixement per a totes les persones que estimem amb orgull, sense que cap persona ens hagi de qüestionar ni dir a qui hem d’estimar.

Jonatan Fornés

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s