Protegim el convent gòtic de Sant Jeroni de la Murtra

Alexandra Sevilla va llegir la declaració institucional en el ple del mes de setembre

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra és un edifici que es pot considerar un autèntic tresor, no només pel seu valor artístic, sinó per la significació històrica que té -va ser en aquest indret on els reis catòlics es van trobar amb Cristofol Colom l’abril del 1493-. Aquest es troba a la Vall de Betlem, entre els municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

Actualment el monestir és de titularitat privada, i malgrat i que està obert al públic, el seu estat de degradació és considerable. L’alarma definitiva, però, va saltar quan es va tenir coneixement que el claustre, la capella, les casetes d’estiueig i l’antiga hostatgeria, entre d’altres espais, es troben actualment a la venda. Cal recordar que va ser declarat monument històric i artístic ja l’any 1974 i l’any 2014 bé d’interès nacional per part de la Generalitat. Això, en principi, garanteix la conservació de l’entorn i del propi edifici.

La moció que va presentar Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i que finalment va convertir-se en una declaració institucional de tot el ple de Santa Coloma de Gramenet, va servir per valorar positivament l’opció de compra plantejada per l’Ajuntament de Badalona, per tal que aquest passi a ser de titularitat pública. Tanmateix també situava com acord el fet de desencallar el desenvolupament del Pla Director del Monestir, en tant que porta molts anys encallat, i per garantir de forma definitiva la protecció i preservació del mateix.

Deixa un comentari