Prou testosterona

Article publicat a El Mirall 155 del mes d’octubre del 2017

L’escalada de tensió d’aquesta darrera setmana ens porta a una polarització perillosa. El conflicte entre Catalunya l l’Estat cada cop és també un conflicte entre catalans i catalanes, caracteritzat per la manca de reconeixement i comprensió respecte a “l’altre”. De fet, ara mateix sembla que hi hagi una negació de l’existència de l’altra part (si és que només n’hi hagués dues). Algunes fa molt de temps que aixequem la bandera del diàleg, no pas de la rendició. No he rebut mai com fins ara tants insults per defensar un projecte alternatiu al blanc o negre. Ens acusen d’equidistants per dir que l’única via per resoldre un conflicte polític és la política, i la política és negociar, dialogar i trobar solucions als problemes de la gent.

Sempre hem buscat aliances polítiques que reconeguessin el dret a l’autodeterminació del nostre poble, perquè un referèndum segueix sent la millor solució. En aquest sentit, el PP ha estat incapaç de reconèixer que més d’un 80% de la població catalana defensem el dret a decidir, i l’única decisió que ha pres ha estat reprimir per la força l’1 d’octubre. De debò creu que així resoldrà un problema polític? Òbviament no. Tampoc el Borbó, qui també va decidir posicionar-se amb els sectors més reaccionaris del PP i C’s i, malauradament, tampoc el PSOE, amb el seu possible suport al 155.

En aquest escenari, la resposta des del Govern de la Generalitat no pot ser una DUI. No es pot tirar pel dret quan la societat catalana és tant complexa i quan no es compta, tampoc, amb aliances internacionals. Això, a més, ens podria portar a l’aplicació del 155 i, per tant, a la pèrdua total del nostre autogovern. No ens enganyem. Quan diem que “ni DUI ni 155”, ho fem sabent que la nostra proposta plurinacional, de diàleg i referèndum amb garanties no és senzilla, ni ràpida. Però no podem seguir acceptant el llenguatge bèl·lic, les solucions són complexes i requereixen temps sobretot perquè hem d’evitar la trencadissa social. No s’han esgotat les vies de negociació: des de l’acció, dialoguem, sempre.

Alexandra Sevilla Alexandra Sevilla
Portaveu del Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s