Crònica Ple 27/11/2017

Forcem la realització d’un Pla Municipal per la diversitat sexual i de gènere

La majoria absoluta del PSC va votar el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Santa Coloma de Gramenet amb la Pinta Verda

El Ple del mes de novembre va servir per aprovar de forma definitiva el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, Alexandra Sevilla va ser l’encarregada d’explicar l’abstenció del Grup Municipal de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA. Malgrat i que aquest recull elements que el grup municipal considera que són importants i que també van treballar per a que aquests fossin incorporats, com la Millora de la Qualitat de l’Aire, al final, és un projecte com el de la Pinta Verda, el que actua com un dels pals de paller. Cal recordar que Gent d’Esquerres-ICV-EUiA s’ha oposat des dels seus inicis a la Pinta Verda.

Durant la primera part del Ple també es va presentar la proposta de l’Ordenança reguladora dels serveis funeraris. En aquell moment, Alexandra, va recordar que és un tema que al seu grup municipal li preocupava des de feia molt de temps, i va recordar aquestes preguntes que es van fer al ple del 27 de febrer.

El bloc de mocions va començar amb una declaració institucional en motiu del dia internacional de les persones amb diversitat funcional. Per altra banda també es va aprovar una moció a la qual Gent d’Esquerres-ICV-EUiA s’hi va sumar en relació a la transparència econòmica dels grups municipals de l’Ajuntament colomenc.

Pla Municipal per la diversitat sexual i de gènere

photo5830205035743652734Per la seva banda, Joanatan Fornés va ser l’encarregat de presentar una moció a la qual es van sumar tots els grups municipals, a excepció del PP, el qual, malgrat i votar-la a favor, va fer una explicació de vot amb imprecisions força greus en relació a la realitat de les persones LGTBI, contra la violència LGTBIfòbica. Aquesta moció va arribar al Ple després d’un dels últims casos de violència LGTBIfòbica patits al nostre país, concretament en un tren de mitja distància, una situació que s’ha repetit masses vegades sense que Renfe tingui cap pla específic per mirar de resoldre aquests delictes d’odi. És per això que Jonatan va denunciar que els actes d’odi contra persones LGTBI “no són casos aïllats, sinó que és una violència sistemàtica”.

Entre els acords més destacables de la moció hi ha l’anunci de la regidoria LGTBI de posar en marxa, a partir d’una elaboració d’un diagnòstic que ja està en curs, un Pla Municipal per la diversitat sexual i de gènere. En aquest, doncs, s’hauran d’incloure un seguit de mesures per garantir els drets de les persones LGTBI de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

El Ple es va tancar amb els habituals precs i preguntes. En aquest sentit Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, juntament amb SOM van fer un prec a petició de la Plataforma en Defensa de Serra Marina i Can Zam per a que es treguin les tanques de Can Zam. Tanmateix es va preguntar, a petició de l’Assemblea Groga, pels diversos problemes encara existents a l’escola Riera Alta en relació a la pintura del terra de primària i al sistema de protecció als raigs solars.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s