Regular el preu del lloguer i acabar amb el degoteig de desnonaments

Article publicat a El Mirall del mes de febrer del 2018.

En el primer mes del 2018 ha arribat al Congrés dels Diputats la llei d’habitatge de la PAH. No cal dir que aquesta suposaria un gran avenç per resoldre una de les principals problemàtiques que patim. Que la llei hagi arribat, però, no vol dir que acabi ni tant sols en tràmit parlamentari, ja que estem massa acostumades aquesta legislatura a veure com el Partit Popular (PP) i Ciutadans (C’s), és a dir la dreta, bloquegen tota possibilitat de deixar a l’equip de govern popular en minoria i obligar-lo a fer polítiques socials en favor de la gent.

A cap persona se li escapa el greu problema que tenim en relació a l’habitatge. Tot i que ara es parla menys, no podem oblidar els constants desnonaments que es produeixen diàriament, un malaurat bon exemple d’això és la nostra ciutat, Santa Coloma de Gramenet, la qual veu com massa sovint la PAH ens convoca a aturar desnonaments de veïnes i veïns. No deixa de ser curiós que siguin els partits que s’autodefineixen com a constitucionalistes els que poden acabar impedint que es treballi en favor d’uns dels drets bàsics que recull la constitució: el dret a l’habitatge.

El problema, lluny de millorar empitjora. De fet, cada dia veiem com els símptomes d’una bombolla en els preus de lloguer van augmentant sense que ningú faci res. Novament un bon exemple d’això és Santa Coloma. Barcelona fa temps que està arribant a límits prohibitius pel que es refereix als preus del lloguer, un fet que s’està estenent com una taca d’oli, arribant ja a les poblacions que fem frontera amb la capital. El lloguer a aquest ritme pot deixar de ser una alternativa assequible per a la majoria de les classes populars que veiem com mentre els preus augmenten segueix la precarietat, la temporalitat i l’atur laboral.

Des dels Ajuntaments és evident que molts d’aquests aspectes no poden solucionar-se, ja que són les administracions superiors i la col•laboració entre les mateixes les que poden impedir arribar, de nou, a una bombolla habitacional. Però, sí que és cert que malauradament, a dia d’avui, són les administracions municipals les poques que estan fent feina. És per això que des del grup municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA fa temps que demanem un Pacte Local per l’Habitatge que permeti, entre d’altres coses, dotar de més recursos a l’equip d’actuació contra desnonaments, el qual està desbordat des de fa anys.

Des de Santa Coloma de Gramenet, en definitiva, fem una crida perquè el Congrés dels Diputats aprovi la Llei d’Habitatge treballada per la PAH i que ha estat presentada aquest mes per En Comú Podem, la resta de confluències i altres partits d’esquerres.

Jonatan Fornés, regidor de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA

Moció que va aprovar el Ple del mes de gener a proposta de la PAHV Gramenet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s