Rescatem les pensions!

Article publicat al Full Informatiu del 9 de febrer del 2018.

L’últim Ple va aprovar una moció, a proposta nostra, en la que exigim al govern central del PP una pujada de les pensions coherent amb l’augment del cost de la vida i les càrregues familiars que les persones grans estan assumint per culpa de la crisi.

Malauradament hem tingut un increment d’aquestes per sota de l’IPC. La situació de moltes persones pensionistes és a dia d’avui alarmant, amb percentatges significatius de gent en risc d’exclusió social. Santa Coloma de Gramenet això ho sap bé, perquè té una població especialment envellida, motiu pel qual les polítiques per millorar la seva qualitat de vida són prioritàries.

El problema estructural de les pensions, però, va més enllà. Per això també exigim, com ha fet En Comú Podem al Congrés dels Diputats, derogar la llei que regula el factor de la sostenibilitat que hauria d’entrar en vigor l’any 2019, amb una conseqüent rebaixa de les pensions d’entre el 5 i el 20% en els anys consecutius. La rebaixa més dura, doncs, la patirem les persones joves d’avui, a les quals ens condemnen a tenir una pensió encara més precària al futur.

D’aquesta manera l’interès del PP és desmantellar l’estat del benestar per afavorir plans de pensions privats. És a dir, està vulnerant drets bàsics recollits en la Constitució.

Jonatan Fornés, regidor de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s