Crònica del ple del 26/09/2017

S’aprova per unanimitat la moció contra l’amiant

El Ple va estar marcat gran part del temps per la crisi política que viu Catalunya

Pel que fa a la proposta feta des de l’equip de govern en relació als preus públics del 2018, Gent d’Esquerres es va abstenir i va anunciar que com cada any celebraran una assemblea oberta a tota la ciutadania per tal de preparar les modificacions i les al·legacions de forma col·lectiva. Alexandra Sevilla va avançar que segur que una de les propostes serà la tarifació social, en tant que segueixen sense aplicar-la. En referència a l’escola Santa Coloma des del grup municipal es va demanar una reunió urgent amb els serveis educatius per saber la situació en la que es troba la corresponent construcció i adequació de la mateixa.

Gent d’Esquerres va felicitar a la plataforma SOS Gent Gran per l’èxit que suposa el fet que ahir arribés al ple, de forma definitiva, que l’antiga escola Miguel Hernández serà destinada a habitatge dotacional per a gent gran. Un dels últims punts tractats abans de les mocions va ser una modificació per unes obres al Passeig de Can Zam. En aquest punt, Alexandra Sevilla, va lamentar que “les anteriors vegades que s’han fet modificacions parcials s’amagaven projectes més grans que l’oposició desconeixia”, per això va demanar que el que necessita Can Zam és “un projecte global”.

Durant el ple també es van llegir dues declaracions institucionals, una emmarcada en les ciutats defensores dels Drets Humans, i una altra per protegir el monestir gòtic de Sant Jeroni de la Murtra.

DKl0n5dWsAAvAmR.jpg largeSanta Coloma ciutat amb zero amiant

La moció presentada pel nostre grup en relació a la problemàtica de l’amiant, va ser aprovada per la unanimitat del ple. Ferran Saro, de Jubilados Macosa-Alsom, va ser l’encarregat de prendre la paraula i explicar les greus conseqüències mèdiques d’aquest material. Per això des de la moció s’aposta per treure l’amiant de tots els edificis de la ciutat que encara el tenen.

La declaració de Saragossa

La presentació d’un parell de mocions en relació a l’1 d’octubre i una esmena a la totalitat, va fer que Gent d’Esquerres-ICV-EUiA presentés a darrera hora la declaració de Saragossa en format d’esmena per tal de trobar un punt d’acord. Aquesta va ser presentada el diumenge 24 de setembre, i va ser signada pels partits que representen més d’un terç de l’electorat estatal. El text impulsat per les confluències d’Unidos Podemos va comptar amb el suport de partits com ERC o Compromís, i demana una solució política, pactada i dialogada al dret a decidir de Catalunya. A la trobada va participar Alexandra Sevilla com a regidora de Santa Coloma, acompanyada de moltes i molts alcaldes, diputats de tot l’estat, el que demostra que hi ha alternatives que no passen per la confrontació social a la crisi política que pateix avui Catalunya. En aquest sentit també es va posar en valor la pluralitat de Catalunya en Comú, la qual representa la vertadera pluralitat de la societat catalana.

Gent d’Esquerres va donar suport a la moció sobre el trasllat del CAS i per la millora de l’atenció a les persones amb problemes de drogodependències. De fet usuaris i usuàries d’aquest servei van estar presents al ple per donar suport a la mateixa. Pel que fa a la que demanava canvis en la mobilitat a l’entorn del mercat de Sagarra el grup es va abstenir i va proposar establir canals de diàleg amb tots els actors. Finalment el PP va tornar a retirar una moció en relació a les violències masclistes. En aquest sentit Jonatan Fornés va aprofitar per recomanar al grup popular, que “enlloc de centrar-se tant en aquesta moció”, que aprofitin el fet que governen a l’estat per “dedicar més finançament i professionals per lluitar contra les violències masclistes”.

Anuncis