Crònica del Ple 25.04.16

Crònica del Ple  25.04.16

Els posicionaments, les intervencions més destacades del Grup Municipal GE-ICV-EUiA al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma del mes d’abril, conformen el relat de la sessió resumit en aquesta crònica.

Tornem a demanar un pla de racionalització de les despeses de tots els consums i, per tant, un pla d’estalvi energètic municipal com ja havíem fet a les al·legacions al pressupost. El vot final és una abstenció en haver-nos centrat en aquest aspecte concret de la proposta en el punt relatiu a aprovar la modificació de crèdit per al reconeixement d’obligacions pendents d’aplicar de l’exercici 2015.

Ens mostrem a favor de la modificació de l’article 12 de l’Ordenança fiscal nº16 reguladora de la taxa per a la prestació dels mercats. Demanem un projecte integral per a la seva reactivació amb propostes atractives, dinamitzadores de la vida a aquests centres socials que generen ciutat com són els mercats.

La renovació de la Comissió Municipal de Festes, com a col·lectiu de trobada, participació i decisió de tots els àmbits ciutadans representats, genera polèmica quant a l’aprovació del reglament que la regirà i l’obertura d’una convocatòria per escollir els nous membres. Assabentats, aprofundirem en el tema. La dissolució i liquidació del Consorci de Comunicació Local ens porta a una abstenció reflexiva. Es tracta de créixer i no de clausurar administrativament allò que ens podria portar, per exemple, a reobrir la reivindicada emissora municipal: Ràdio Gramenet.

Unanimitat en contra d’aprovar modificacions de crèdit del pressupost 2016. Els quatre grups de l’oposició (PP, GE-ICV-EUiA, C’s i SOM), per diferents motius, no encaixen destinar més diners a les Festes Majors. En aquests casos el marcador senyala un ajustat 14 a 13. S’aprova.

Finalment, surt a aprovació inicial la proposta de reglament de la Comissió sobre la Memòria Històrica de Santa Coloma de Gramenet. El funcionament, en definitiva, d’aquesta comissió dins la macro àrea de Cultura (moviments socials, entitats ciutadanes, memòria històrica i lgtb). El nostre Grup celebra la creació d’una comissió que reclamàvem fa temps -a l’igual que Som- i vol estudiar la proposta de reglament. Abstenció i desconcert: els representants del Grups Municipals tindrien veu però no vot?. I les entitats?. C’s no està per la divisió en qüestions de realitat catalana i també s’absté. En contra, PP i SOM. Uns, per posar la línia vermella allà on ha de començar la nostra memòria, i els altres… per tot el contrari.

Finalment demanem que s’especifiqui per quin concepte són els 50.000€ que van a l’Institut municipal d’Esports (IME). Entre tant, ens abstenim en aquest punt com també ho fem en dues aprovacions inicials: la modificació puntual del Pla de millora urbana per a la regulació dels usos de la ciutat; i la relació dels bens i drets que es considera necessari expropiar forçosament de la finca situada al carrer Sant Joaquim, 68.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s