Declaració Institucional Contra el Terrorisme, la Guerra, el Feixisme i les Retallades de Llibertats

CONTRA EL TERRORISME, LA GUERRA, EL FEIXISME I LES RETALLADES DE LLIBERTATS; I A FAVOR DE LA PAU, LA JUSTÍCIA SOCIAL I ELS DRETS HUMANS

Vivim moments molt convulsos, tant a escala internacional com al nostre territori. La resposta a aquests reptes d’un món global no sempre es realitza en un marc de pau, justícia social i respecte als drets humans. La nostra ciutat, els seus veïns i veïnes a títol individual, les entitats i teixit social que els representen i l’Ajuntament sempre ha estat alerta contra aquestes situacions alineats en la defensa dels drets humans i contra els discursos feixistes.

El terrorisme internacional, concretament els atemptats al cor d’Europa, ens continua provocant el més ferm rebuig; de la mateixa manera que ens rebel·lem contra les morts provocades a Beirut, Tunis, Ankara o el terror estructural que es viu a països com Síria, Iraq, Pakistan, Afganistan o Nigèria. Aquests països concentren més del 80% dels atemptats terroristes dels darrers anys. En definitiva, milers de víctimes en actes de terror que ens indignen.

Davant d’aquesta situació de terrorisme internacional és evident que la resposta militar no pot ser la solució. És obligació dels governants treballar des del foment de la pau, la solidaritat i el respecte escrupolós als drets humans. La resposta militar i l’enduriment de les lleis de control i lliure circulació de les persones suposen l’alçament de nous murs d’intolerància i feixisme. Tancament de fronteres, repatriacions forçoses, vulneració dels drets d’acollida són diferents facetes d’aquest prisma complex de la situació internacional.

El recents atemptats poden provocar, i segurament ja està passant, l’empitjorament de la crisi dels refugiats que provenen dels països castigats per la guerra i el terrorisme. Estem assistint al reforçament de postures islamòfobiques i aixecament de fronteres. El discurs d’extrema dreta s’escampa com la mateixa pólvora que alimenta la violència.

Intervencions militars, pèrdua de drets, radicalització feixista i yihadista… són perills contra el que Santa Coloma de Gramenet vol aixecar la veu. Un cop més, no permetrem que en nom de la ciutadania, de la salvaguarda de la societat occidental, es castigui a la població civil en els territoris de conflicte.

Perquè la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, la seva ciutadania i els i les persones que la representen a l’Ajuntament creiem fermament en la cultura de la pau i la llibertat; perquè està a la composició del nostre ADN la defensa de la llibertat, la igualtat, la fraternitat, la justícia social global.

DECLAREM,

  1. Adherir l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al manifest “Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats. Per la pau, la justícia social i els drets humans aquí i arreu”.
  2. Manifestar el suport a la Plataforma Mai Més que va convocar la concentració del passat dissabte 28 de novembre.
  3. El rebuig al terrorisme, la guerra, el feixisme i la retallada de llibertats; i el nostre compromís per la pau, la llibertat, la fraternitat, la solidaritat, la justícia global i la laïcitat.
  4. Instar la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat i la Unió Europea a tenir en compte l’opinió dels ens locals, com l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en les polítiques internacionals.
  5. Comunicar aquesta Declaració institucional al Govern de l’Estat Espanyol, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la FEMP, la FMC, i l’ACM.

Santa Coloma de Gramenet, 30 de novembre de 2015

Deixa un comentari