Crònica 24.07.17

Dilluns es va celebrar l’últim ple del curs a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

El Ple del mes de juliol ha estat el més ràpid del curs en el que s’han tractat diversos punts administratius. Entre aquests cal destacar el vot a favor de Gent d’Esquerres a una partida que millorarà el servei de recollida de mobles a la ciutat, mentre que no va recolzar una ampliació de jornada, donant suport, així, a tots els sindicats, que de forma unànime, s’han posicionat en contra. En aquest sentit Gent d’Esquerres també es va oposar als festius del proper curs, en tant que enlloc d’agafar les festes locals de la ciutat de Santa Coloma, l’Ajuntament va proposar i aprovar els mateixos festius que Barcelona.

Un dels principals punts va ser l’aprovació dels estatuts de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP). En aquest sentit el regidor Jonatan Fornés va destacar que “esperem que la feina conjunta amb municipis del canvi els faci a vostès canviar de parer”, en relació al fet que totes les propostes en favor de la municipalització que Gent d’Esquerres ha portat al ple, han estat sistemàticament rebutjades pel PSC. Més enllà d’això, el mateix grup va destacar la importància de que Santa Coloma formi part d’aquesta xarxa, ja que en aquesta formen part ciutats que tenen aigua pública des de fa molts anys.

Per altra banda les obres d’ampliació de la plaça Antonio Comín van ocupar alguns punts, en tant que es van aprovar les corresponents expropiacions de finques. En aquest sentit Jonatan Fornés va alertar que un dels pisos és propietat de Bankia després d’un desnonament que és possible que es fes sense acord. El nostre regidor va assegurar que “votem en contra perquè no podem arriscar-nos a que l’Ajuntament pagui a un banc que hagi desnonat a una família sense tenir en compte la dació en pagament”.

PleSantako2.pngEn l’apartat de les mocions, Gent d’Esquerres-ICV-EUiA juntament amb SOM Gramenet i el PSC, van presentar una moció assumida a petició del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, en la que es va declarar Santa Coloma lliure d’indústria armamentista. Jonatan Fornés va dir que “els negocis i interessos empresarials d’unes poques persones, perjudiquen greument a una gran majoria”, per subratllar la hipocresia d’occident quan “venem armes que obliguen a persones innocents a convertir-se en refugiades, i a Europa les rebem amb més armes”. Per últim Gent d’Esquerres es va oposar a una moció presentada per Ciutadans, en relació a la gestió actual de TMB.

Deixa un comentari