Singuerlín

#ComunsAlsBarris visita Singuerlín

La trobada s’emmarca en la campanya “Comuns als Barris” on Alexandra Sevilla i Jonatan Fornés visiten els barris i es troben amb veïnes i veïns

La campanya “Comuns als barris” pretén ser una eina de connexió entre la tasca del grup municipal i el veïnatge, fent un intercanvi entre les coses que fan com oposició i actualitzar la diagnosi en relació a les potencialitats i necessitats de cada barri. Tanmateix com els regidors van fer al Raval, en aquesta ocasió han visitat el barri de Singuerlín i han pogut constatar de primera mà les principals reivindicacions de les veïnes i els veïns.

La Biblioteca i el Mercat són els dos equipaments que vertebren el barri. En aquest sentit cal destacar alguns elements que ens denoten la deixadesa per part de l’Ajuntament en alguns aspectes, com és el fet que el bar de la Biblioteca Salvador Cabré, de concessió pública estigui a dia d’avui encara desert. A aquest element cal sumar l’escàs horari d’obertura d’una biblioteca que no hauria de ser simplement un dipòsit de llibres, sinó “un espai en el que en èpoques d’exàmens oferís més hores d’obertura o ara a l’estiu, quan no hi ha col·legi, fos un vertader centre d’oci i cultura”, destacava Jonatan Fornés. De fet, avui dimecres, és l’únic matí que obre i la única que ho fa aquest dia de la setmana, un problema, doncs, de la pròpia gestió de les xarxes de biblioteques de Santa Coloma.

Singuerlin 3Un altre dels temes claus és el del mercat. Des de Gent d’Esquerres sempre s’ha demanat al govern municipal fer un projecte per tal de dinamitzar-lo i potenciar-lo, ja que sinó “s’està cronificant el deteriorament del mercat i no es podrà reaccionar a temps”, segons ha declarat Alexandra Sevilla. Els mercats ben gestionats són una eina clau per vertebrar i cohesionar els barris, i un exemple d’això són l’èxit d’iniciatives fetes des dels mateixos paradistes per festes majors o contribuint a les activitats del propi barri.

De la visita, però, també es desprenen elements positius, com són el dinamisme d’un barri en el que trobem projectes tant interessants com són els dels horts urbans, que ICV-EUiA vam impulsar des de la regidoria de medi ambient; la Casa de la Solidaritat, que acull projectes socials com el de Vacances en Pau amb el Sàhara; o el Centre Obert Rialles, que lluita dia a dia contra l’exclusió. Aspectes que no només cal potenciar, sinó aprofitar i extrapolar.

Deixa un comentari