Crònica del Ple 27/02/17

Donde dije digo…  Prou de marejar la perdiu!

Gent d’Esquerres-ICV-EUiA es reafirma en el seu posicionament  de continuar treballant per  la municipalització dels serveis de neteja dels edificis municipals i centres docents públics, després de l’aprovació definitiva al Ple de la licitació del contracte amb Limasa per quasi 13 milions i mig d’euros. Malgrat les justificacions d’un govern que es nega a abordar un procés eficient, viable i recomanable, la voluntat política de dur-lo a terme és absent i, el desitjat diàleg davant noves propostes documentades, es transforma en sordesa patològica. “No municipalitzarem cap servei”. Davant la prepotència i la inacció, mantenim el compromís de lluita junt a les treballadores de Limasa pel seu dret a una feina estable que ha de contribuir a millorar el servei al conjunt de la ciutat.

La sessió ordinària del Ple Municipal de febrer va estar plagada de controvèrsies i sortides de to més enllà del que entenem per posicionaments confrontats. Va donar però, significat al qualificatiu de rang  que segueix al mot sessió.

  • La intervenció de la plataforma SOS Gent Gran expressant els seus dubtes sobre la idoneïtat i l’adequació de l’antiga escola Miguel Hernández per ubicar els pisos tutelats de la gent gran.
  • La negativa de l’equip de govern a, ni tant sols, sentir parlar de la municipalització dels serveis de neteja dels edificis públics de la ciutat.
  • La topada frontal amb la moció socialista sobre el 8 de març -Dia de la Dona Treballadora- quan el nostre grup ja havia presentat una altra iniciativa ferma per la implementació de polítiques feministes i pressupostos per a la justícia de gènere incidint, conjuntament amb SOM Gramenet, en la realitat de les dones a Santa Coloma.

Aquestes i d’altres qüestions conformen el relat dels posicionaments i les intervencions més destacades de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA al Ple, resumit en aquesta crònica.

Actuant com a portaveu de la plataforma ciutadana SOS Gent Gran, Miguel Ordóñez, ha de prendre la paraula en el segon punt -informació de gestions- de l’ordre del dia per exposar els dubtes del col·lectiu sobre el solar i l’antiga escola Miguel Hernández com a ubicació idònia per construir els 57 pisos públics tutelats per a gent gran, arrel el compromís de l’Ajuntament. Al torn d’intervencions dels grups, també volem saber del projecte elaborat fa temps per INCASOL al solar annex als Cúbics, i les raons per les quals ara s’ha desestimat per fer els habitatges. Preguntem quin serà el nou espai que s’ofereixi a la Generalitat, com a reserva de terrenys, per fer una nova residència amb centre de dia, segons la resolució aprovada al Parlament. No compartim la proposta de l’equip de govern d’encabir al mateix espai dels pisos tutelats per a gent gran, i que tenen característiques específiques, d’altres habitatges destinats a col·lectius de població en risc. Considerem imprescindible elaborar un ‘Pla Municipal per a la Gent Gran’, una proposta que Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va presentar en les al·legacions als Pressupostos 2017. “La ciutat necessita una eina d’anàlisi i planificació estratègica dels serveis d’atenció als nostres grans”, reclamava la nostra portaveu Alexandra Sevilla, “més enllà d’un govern que funcioni como pollo sin cabeza a cop de resposta a les demandes que es presenten”. Posem en valor la trajectòria de SOS Gent Gran, el rigor i pluralisme de les seves accions “sou la palanca de canvi que fa que els polítics amb responsabilitats, aquí i arreu, s’hagin hagut de posar les piles”, destacava Sevilla, “gràcies per contribuir a millorar la nostra ciutat”.

Rotundament votem en contra a l’aprovació del plec de clàusules i inici de la licitació del contracte de neteja dels edificis, dependències municipals, i centres docents públics de Santa Coloma. Defensem la voluntat de tendir a la recuperació de serveis com el de neteja i deixalleria per eficiència, estalvi i estabilitat, en la línia de les actuacions fetes des d’altres municipis propers on ha estat possible fer-ho amb èxit. Recordem l’aprovació d’una moció, a l’abril de 2014 (amb els vots favorables d’ICV-EUiA, Gent, CiU, PSC i l’abstenció del PP) on el Ple es pronunciava a favor de recuperar aquests serveis. Va ser poc abans de les eleccions municipals de 2015 que el PSC s’omplia la boca de municipalitzacions, des d’aleshores però no s’ha fet cap pas més. “Ara, el govern municipal, a través d’un informe, conclou que aquest procés presenta dificultats tècniques que fan inviable o poc recomanable la municipalització del servei”, retreia la nostra portaveu. El grup municipal GE-ICV-EUiA continuem fent nostra l’aposta per la municipalització d’un servei que ha de comportar un estalvi econòmic (89.000€ segons l’informe socialista) i garantiria els llocs de feina de les treballadores. El nostre grup manté que “les justificacions del govern per no abordar el procés són per manca de voluntat política” disfressada d’arguments tècnics i discursos de la por vers l’estabilitat laboral de les treballadores, que només amaguen l’absència de valentia per enfrontar el procés. El rebuig sistemàtic a escoltar alternatives, com l’estudi complementari encarregat per SOM Gramenet al Col·lectiu Ronda i les crides d’atenció del Comitè de Limasa denota que no existeix la més mínima voluntat política de qui te la capacitat executiva per prendre decisions. Davant la inacció del govern, “el grup municipal GE-ICV-EUiA ens comprometem a continuar treballant, junt amb les treballadores de Limasa, pels seus drets, per un treball digne i un millor servei a la ciutat”, assegurava Alexandra Sevilla.

Votem a favor de l’adhesió de l’Ajuntament, com a membre de ple dret, a la futura associació Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària. Preguem ens informin de l’evolució i les decisions que es prenguin, i desitgem que aquesta adhesió a la Xarxa comporti accions i actuacions en benefici de la ciutat (recordem, però no en sabem res de nou, del concurs obert per la CIBA) quant a economia social i solidària. Tornem a demanar que es votin per separat les propostes de modificació de crèdit del pressupost de 2017, entenent que és la manera més adient de conèixer, estudiar i valorar cadascuna en la seva intenció d’aplicació. És en aquest sentit que ens abstenim a l’hora d’aprovar el Pla General d’Inspecció Fiscal per a 2017, és el pla del govern municipal i és el seu model que no compartim. Votem en contra de la proposta d’aprovació de modificacions d’IBI i d’IAE per enguany, entenent que no es poden subvencionar empreses que facturen més d’1 milió d’euros a la ciutat, i més quan les instal·lacions esportives han rebut diners municipals per l’actualització dels seus equipaments. Ens posicionem a favor i celebrem l’acord assolit a la taula de negociació per fer efectiu íntegrament el complement de productivitat 2016 a la plantilla laboral de la casa.

MOCIONS

 

Deixa un comentari