Jonatan Fornés: ‘Negar el padró significa no reconèixer els drets dels nostres veïns i veïnes’.

El regidor de Gent d’Esquerres ICV-EUiA i candidat a l’alcaldia per En Comú Podem Santa Coloma, Jonatan Fornés, va participar en l’acte organitzat per la Taula pels Drets de Ciutadania en torn al tema ‘El Padró, Dret de Ciutadania’ i que va aplegar a responsables de grups polítics i entitats de la ciutat, junt amb la participació de la Defensora de la Ciutadania, Pepa González.

En primer lloc, Jonatan Fornés va definir què és el Padró, el registre on consten els veïns i veïnes d’un municipi, per tant, negar el padró, significa no reconèixer als nostres veïns i veïnes i en conseqüència nega’ls-hi uns drets i uns deures.

Dret de tota la ciutadania.
Des de Gent d’Esquerres ICV-EUiA considerem que tothom té dret a empadronar-se i l’administració no hauria de posa cap trava legal. Perquè a les ciutadanes, el poder empadronar-se també li assegura certes obligacions, a més se li pot garantir alguns drets que van lligat amb el padró, com l’atenció social, la sanitat o l’educació. Drets fonamentals que aquest grup municipal defensa amb fermesa.
A més, també està molt vinculat a la Llei d’estrangeria (fet que creiem que s’hauria d’eliminar la llei). Si malauradament una persona no està empadronada no podrà accedir a alguns del serveis dels que disposa l’administració local, fent així una mica més gran la bola, i sorgint més dificultats a l’hora de garantir l’accés i la universalitat de tots els serveis ciutadans

Deure de les administracions.
Santa Coloma, ha fet avenços en aquest sentit, però des del nostre grup municipal, considerem que son insuficients. Amb la creació dels empadronaments en precari, es dona sortida a una part de la població que tenia dificultats d’accés a serveis, però l’empadronament a la nostra ciutat encara continua sent restrictiu i, per tant, hi ha molta gent que no hi té accés, com per exemple les persones sense sostre. ‘Crec que Santa Coloma ha de fer avenços en la línia que han fet companyes d’altres ajuntaments com per exemple el de Barcelona. Entenem, que la nostra proposta va encaminada també a donar més feina al personal dels serveis socials de la ciutat, i per tant no podem percebre aquesta acció sense l’increment de l’equip de professionals, doncs tampoc volem continuar amb la saturació d’aquest servei que fa de trinxera, cercant les diferents maneres de garantir el drets de tota la ciutadania, sent conscients de que els recursos són limitats.

Si obrim el padró i la gent té accés als diferents serveis, ajudarem a aquestes persones a donar-se més valor, a sentir-se més segures, a empoderar-se, a nivell municipal es reconeix la pluralitat i així acabar també amb aquelles màfies que no fan més que lucrar-se de les desgràcies d’altres persones.

S’hauria d’assegurar que totes les persones residents a Santa Coloma, sense exclusions, se’ls hi garanteixi l’empadronament a la ciutat. Si no poden acreditar un domicili fix, també se’ls hi hauria de garantir una direcció on rebre correspondència, avisos i notificacions.

Deixa un comentari