Un balanç, un comiat… i seguim!

Una vegada finalitzada la legislatura és temps de fer balanç del que han estat aquests quatre anys com a Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA i dir adéu a aquesta etapa de la vida política colomenca per donar la benvinguda a una de nova en la que treballarem, com sempre, aquesta vegada des d’En Comú Podem per aconseguir una Santa Coloma de Gramenet que torni a posar la gent al centre de les seves prioritats.
El passat maig de 2015 ens vam trobar amb l’onada de canvi més important en el moviment municipalista des del 1979. Ajuntaments de grans capitals passaven a ser governats per moviments de canvi profund, sovint amb presència de la nostra coalició o de forces polítiques germanes. Aquest esperit de les forces del canvi ha estat la nostra guia durant els quatre anys de mandat, sempre aprenent del que s’estava fent a municipis com Barcelona, Madrid o Càdiz, també a El Prat, Santa Perpètua i Montcada i Reixach.
Malgrat el context, a Santa Coloma hem viscut quatre anys immersos en una majoria absoluta socialista que, novament no ha jugat a favor de la ciutat. El nostre grup municipal ha batallat per tòrcer el braç del PSC en aquells projectes que ens semblaven fets d’esquenes al poble, com el projecte del Passeig Salzereda; hem aconseguit que, per primer cop a la història de la nostra ciutat una dona sigui la Defensora de la Ciutadania; hem posat de nou sobre la taula la necessitat urgent de recuperar Can Zam; hem vetllat pels interessos dels treballadors i treballadores de la ciutat i de l’Ajuntament; hem denunciat arreu les polítiques d’aparador d’aquest Equip de Govern i la seva manca de valentia per afrontar els gravíssims problemes que pateix una ciutat sense futur, que no pot viure d’esquenes a la seva realitat com la ciutat més pobra de Catalunya.
Aquestes i d’altres batalles les hem lliurades intentant posar sempre l’accent en els problemes de la gent comuna, en la seva vida quotidiana, per sobre de cap altre interès. Hem treballat sempre parlant amb tothom, sense sectarismes, per tractar de millorar la vida de la gent, sense renunciar mai a la nostra proposta ni oblidar d’on venim ni per a què érem aquí.
Una de les fites més il·lusionants durant aquests anys ha estat la construcció d’una organització que recollís l’expertesa i les noves idees de l’esquerra colomenca: En Comú Podem. Amb la constitució d’aquesta proposta unitària a la ciutat hem aconseguit treballar unides persones de diversa manera de pensar i de fer, però amb un objectiu comú.
L’Alexandra Sevilla i el Jonatan Fornés com a regidor i regidora del grup, i també la Rosario Maldonado, la Rosa Martos, el Gabino Martínez i l’Antonio Molina, sempre amb el seu suport tècnic i polític, hem estat al vostre servei per portar al consistori la veu de la gent. Ara és el temps de donar tot el suport al Jonatan Fornés, la Núria Larroya i el Jesús Sànchez que seran els i les regidora d’En Comú Podem els pròxims quatre anys.

Es tanca una etapa, com hem dit al principi, de la política de la nostra ciutat amb el traspàs del coneixement i el treball fet al Grup En Comú Podem Santa Coloma, del Grup de la Coalició ICV – EUiA, que ha estat cabdal per entendre la transformació de Santa Coloma. Volem agrair a totes les persones que, des dels primers ajuntaments democràtics del PSUC han treballat i s’han deixat la pell per la gent, per Santa Coloma. Esperem haver estat dignes de la seva memòria i el seu treball i ara toca continuar treballant, amb alegria i sense defallir, per tornar a guanyar Santa Coloma per a la gent.
En Comú Podem!
Alexandra Sevilla i Jonatan Fornés, Regidora i Regidor del Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Deixa un comentari