Denunciem al Comitè de Garanties l’incompliment del Reglament de Participació en el projecte de remodelació del Passeig de la Salzereda

El Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, malgrat i haver fet la petició per escrit de forma insistent, segueix a dia d’avui sense rebre informació en relació a la remodelació del Passeig de la Salzereda

Alexandra Sevilla ha entrat aquest matí pel registre municipal una petició demanant al Comitè de Garanties del Reglament Municipal de Participació Ciutadana i Govern Obert que emeti el seu judici respecte a  l’incompliment de més d’una dotzena d’articles del propi reglament que està vigent des del 2015. Aquesta acció és un dels compromisos que va adquirir Gent d’Esquerres el passat Ple Municipal del mes de juny.

Entre els articles que s’han incomplert hi ha el 26.2 que es correspon a les pròpies fases del procés i que detalla la importància de cridar a la participació a través de mitjans adients, així com el retorn pertinent de les propostes fetes per les persones participants. L’articulat és molt clar pel que es refereix a la necessitat que la informació arribi a tots els agents afectats (articles 26.3 o 29.2) i que es protocol·litzi totes les aportacions realitzades de forma pública (28.1 o 31.1), una documentació que tant els grups municipals com els propis participants del procés, a dia d’avui, desconeixen la seva existència. En aquest sentit, Gent d’Esquerres espera rebre, tal i com marca l’article 70.4, una resposta durant els propers 10 dies.

Per altra banda Gent d’Esquerres lamenta que no ha rebut, encara, la documentació en relació al projecte, malgrat i que demà mateix, només dues hores abans de la presentació pública a l’Escola Santa Coloma, s’ha convocat una junta de portaveus. En aquest sentit, la regidora portaveu ha lamentat que a menys de 48h de la trobada “novament arribarem a una reunió, sense haver tingut la informació necessària” i el que és més greu, “que l’equip de govern un dia abans de presentar un projecte públicament ens digui que encara no el té”.

Deixa un comentari